Ny hållen nolla för Hammers och tre olika kedjor i målprotokollet när Hanhals besegrades.
Ny hållen nolla för Hammers och tre olika kedjor i målprotokollet när Hanhals besegrades. Bild: Roger Larsson

Hammers imponerade – tog tredje raka segern

Mål från tre olika kedjor och en storspelande Jacob Hellsten i mål. Hammers gjorde kanske inte sin absolut bästa insats men vann ändå övertygande mot Hanhals.
– Det ser väldigt positivt ut och vi har en tyngd i laget, säger tränare Fredrik Johansson.

ANNONS
|

Träningsmatch

Hammers 5

Hanhals 0

(3–0, 1–0, 1–0)

Hammers spelade under fredagskvällen sin första träningsmatch hemma i Halmstad Arena för den här säsongen.

Ivriga ut för uppvärmningen och än mer taggade när pucken släpptes. För det dröjde inte mer än tre minuter innan Hammers hade gått upp i en 2–0-ledning.

Först ett oerhört vackert anfall där William Berg med stor ackuratess hittade Jacob Sundberg som åkte sig loss från Hanhalsförsvaret och skickade in ledningsmålet.

Bara några sekunder senare var det dags igen när förstafemman snurrade i offensiv zon. Till slut var Hanhals så yra av Pärna, Olsson och Stenbackas puckbyten att man helt glömde bort den sistnämnde framför mål som enkelt kunde stöta in 2–0 i tom bur.

ANNONS

– Vi gör en bra första period där vi har bra fart. Det var många ljusglimtar från matchen som vi tar med oss, säger Fredrik Johansson.

Tog för många utvisningar

Även om Hammers dominerat och gjort 3–0 i den första perioden så var man inte alls med i den andra. Man tog onödiga utvisningar vilket gav flera fina möjligheter för Hanhals att komma tillbaka in i matchen.

– Vi är rejält på hälarna och fuskar lite i vårat spel. Vi får mycket utvisningar mot oss på grund att vi inte är på rätt sida.

Andra perioden innehöll också två jobbiga skador för gästerna där den ena fick lämna isen på bår efter att klämts olyckligt när båsdörren var öppen.

Den andra fick en ful knätackling av Hammers nye lagkapten Robin Dahse och fick hjälpas ut av isen.

– Jag kan säga att den första var olycklig för att båsdörren är öppen men den andra är en knätackling som Dahse efteråt har tagit på sig och bett om ursäkt för. Den var inte okej, förklarar Johansson.

Kontrollerade hem matchen

Hammers kunde efter den lite svajiga andra perioden kontrollera resterande del av matchen och vinna med 5–0 sedan Hampus Bartholdsson gjort matchens sista mål.

– Jag tycker vi vinner stabilt och rättvist. Vi håller nollan, är 100 procent i boxplay och gör mål i powerplay men vi har en hög kravbild på varandra i laget och det ska vi också ha.

ANNONS

– Det ser väldigt positivt ut och vi har en tyngd i laget. Vi har en grund i vårt spel och vi arbetar väldigt hårt som vi tagit med oss från förra säsongen, avslutar Johansson.

ANNONS