Halmstad Hammers tvingas ställa in sin träningsmatch mot Tyringe.
Halmstad Hammers tvingas ställa in sin träningsmatch mot Tyringe. Bild: Roger Larsson

Hammers hemmamatch ställs in – vill ha besked om säsongen

Halmstad Hammers hemmamatch mot Tyringe ställs in efter ett par sjukdomsfall hos motståndarna. Samtidigt väntar Hammers på klara besked rörande förutsättningarna publikt och ekonomiskt om säsongen ska gå igång som planerat i oktober.
– Det får inte ske till vilket pris som helst, säger Hammers sportchef Niklas Söderström.

ANNONS
LocationHalmstad arena ishallen||

Efter två träningsmatcher på bortaplan mot Tyringe och Nybro skulle Halmstad Hammers spelat sin första träningsmatch på hemmaplan under onsdagen mot Tyringe.

Men nu har matchen ställts in.

Tyringe har testat sig för coronaviruset efter att ett par spelare blivit sjuka, men eftersom provsvaren inte har kommit än har klubbarna kommit överens om att ställa in onsdagens match.

– De har ställt in sin match i lördags, i dag och vår match. Det är lite synd, men vi har valt att köra en internmatch i stället så får vi ut en bra träning av det. Och så hoppas vi att vi kan möta Hanhals hemma på fredag i stället, säger Hammers tränare Fredrik Johansson.

ANNONS

– Vi själva har varit väldigt förskonade och haft full trupp varje dag, men det är lite oroväckande med flera lag som varit sjuka.

Söderström vill ha besked hur corona påverkar säsongen

Just hur eventuellt coronasjuka spelare kommer påverka den stundande hockeysäsongen är en av frågorna som Hammers vill ha besked om de närmaste veckorna.

– Hur gör man om lag måste ställa in? Ska man spela juniorlaget eller kan man skjuta fram matcher? Det är många sådana parametrar som måste redas ut, säger Hammers sportchef Niklas Söderström.

I det fallet är det Hockeyförbundet som för diskussionen med Folkhälsomyndigheten för hockeyns räkning.

– Det måste vi få besked om inom två veckor samtidigt som jag tycker att vi klubbar måste få uttala oss också.

Oron för säsongen: ”Då är det minus på allt”

Situationen är oviss på flera plan. Niklas Söderström efterfrågar även besked i publikfrågan, hur det blir med ATG-avtalet för Hockeyettan samt om klubbarna kommer få någon del av ett ekonomisk krispaket från regeringen.

I värsta fall ser han ett scenario där det finns frågetecken för om serien ska starta i början av oktober som planerat. Hammers möter Borås hemma den 3 oktober i premiären av Hockeyettan södra.

– Jag tycker det i och med att vi klubbar är ifrågasättande kring hur vi ska klara ekonomin. Hur blir det med ATG-avtalet, kommer vi få något stöd av regeringen, kommer det bara vara 50 personer som vi får ta in i hallen? Då är det minus på allting och det har jag svårt att se att klubbarna kommer gå med på.

ANNONS

– Jag hoppas att vi får besked som är åt det positiva hållet. Jag förstår att förbunden vill ha igång spelet, men det får inte ske till vilket pris som helst.

ANNONS