Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

En van syn. Hemmamålvakten Oliver Eriksson hann vänja sig vid att plocka ur pucken ur nätet. Hammers släppte in hela sex mål mot Troja/Ljungby. Eriksson blev utbytt efter fyra insläppta.

Hammers fick storstryk i rivalmötet

Klassiskt rivalmöte i Halmstad arena. 1 052 åskådare på läktarna. Fredagskväll. Allt var upplagt för en riktig hockeyfest. Då dök Hammers praktiskt taget inte upp för match.

Hockeyettan Södra
Halmstad Hammers    1
Troja Ljungby    6
(0–1, 0–4, 1–2)

Matchen inleddes otroligt intensivt. Det var som att spelarna var rabiata kaniner. Påhejade av de välfyllda läktarna satte spelarna fart både offensivt och defensivt, det smällde så att det stod härliga till i tacklingarna och utvisningarna stod som spön i backen.

Sedan började målen trilla in. Och ju fler mål Troja gjorde, desto mer avmattad blev kampen på isen.

Halvvägs genom den första perioden fick Trojas Mattias Nilsson stå helt fri Hammers-zonen, ta emot pucken, vända upp och trycka dit 1–0, som stod sig perioden ut. Och det var ju inte så farligt.

Men i andra rasslade det till. Tor Immo satte 2–0 på ett direktskott, Sebastian Benker styrde in 3–0, Emil Backman satte fyran och Benker fyllde på med sitt andra mål till 5–0.

– Första perioden gör vi ganska bra, men i andra faller vi ihop som ett korthus. Det finns ingen ödmjukhet och vi gör inte jobbet för varandra, utan bjuder Troja på lägen. Och bjuder man ett så bra lag som Troja på lägen så hugger de som en kobra direkt, säger Hammers-tränaren Fredrik Johansson.

Troja fortsatte bara mata på framåt, medan Hammers hade svårt att skapa några egentliga farligheter alls.

Till slut lyckades ändå hemmalaget putsa till siffrorna i den slutperioden då poängkungen Sonny Karlsson tryckte in 1–5 i powerplay. Med knappt fem minuter kvar fastställdes slutresultatet, 1–6, efter ett Troja-mål av Rasmus Johansson.

– Vi studsar upp lite igen i tredje, men då är det lite för lång startsträcka. Vi måste rannsaka oss själva ordentligt nu. Vi spelar bra i stunder, men vi måste kunna göra det bra över längre tid, säger Fredrik Johansson, som dock hade en spelare att plussa för:

– Jesper Johansson är godkänd. Han jobbar stenhårt dygnet runt.

Hammers fick dock ett tungt huvudbry då Alexander Wadlund fick utgå efter tio minuter. Han hade känt sig seg hela dagen och åkte upp till sjukhuset för att kontrollera det efter matchen, för att det inte ska vara något illasinnat virus.