Hammers föll mot grinigt Visby/Roma

Halmstad Hammers föll i träningsmötet mot Visby/Roma efter en grinig tillställning.
– Det var jättegrinigt och det ska det vara mot Visby. Det är så här jämnt när man möter dem och det är inga konstigheter. Vi visste om det och det gör att det blir ett mentalt spel ute på isen, säger Hammers tränare Fredrik Johansson.

ANNONS
|

Hammers 1

Visby/Roma 4

(0–0, 1–1, 0–3)

Första perioden blev en mållös historia men däremot vädrades utvisningsbåsen en hel del under hela matchen.

– Jag tycker inte att vi kom upp i den standarden, framför allt i första perioden, som vi har haft. Vi har flugit fram i perioderna men det gjorde vi inte i dag. Vad det beror på vet jag inte riktigt, säger Johansson och fortsätter:

– Det var mycket felbeslut från domaren ute på isen och jag var rädd att han skulle tappa matchen. Jag orkade inte ens gnälla för jag tyckte lite synd om honom.

ANNONS

Hundraprocentigt boxplay

Bland annat fick Hammers spela tre mot fem två gånger under matchen, vilket spelarna gjorde med bravur.

– Vi nollar två stycken tre mot fem-lägen och är hundraprocentiga i vårt boxplay på fem matcher, säger Johansson och fortsätter:

– Jag tycker att vi viker ner oss lite, men sedan får vi också spela oerhört mycket i boxplay, vilket vi gör fantastiskt bra.

I andra perioden tog Hammers ledningen genom Melker Iversen redan efter 51 sekunder.

Kvitteringen kom efter 5.31 när Herman Johansson skickade in pucken bakom Jakob Hellsten i Hammersmålet.

Hammers hade chansen att ta ledningen när Alexander Klarin trampade loss och gick på mål men utan utdelning.

Nyttig smäll

I början av tredje hade dessutom Anton Sundin ett bra läge.

– Sedan vänder vi och skickar iväg en puck i gapet så att de gör 2–1 istället och sedan är det ytterligare två mål i tom kasse och det är inget att diskutera, säger Johansson om förlusten med 4–1 och fortsätter:

– Jag tycker ändå att vi har mer att ge och det kan kanske vara nyttigt att få sig en smäll också. Nu har vi gått ganska bra ett tag och nu får vi ner på jorden igen och ha lite ödmjukhet och jobba upp oss därifrån.

ANNONS

Han berömde sin målvakt Jakob Hellsten efter matchen.

– Hellsten är fantastiskt bra i målet och det är Crespin (Jacob) också. Jag tycker att vi har seriens två bästa målvakter och jag ska förklara varför. De andra lagen har kanske en bra målvakt som är fantastiskt duktig men vi har två riktigt bra målvakter och därför kan jag säga så. Det är tävling varje dag på träningarna och de triggar varandra jättebra, säger Hammerstränaren.

ANNONS