Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ludvig Nilsson med Halmstad Hammers ”awesome” (häftiga) klubblogga på bröstet. Arkivbild. Bild: Jari Välitalo
Ludvig Nilsson med Halmstad Hammers ”awesome” (häftiga) klubblogga på bröstet. Arkivbild. Bild: Jari Välitalo

Hammers blir samlarobjekt – på andra sidan Atlanten

Det började med ett brev från Mike i Kanada adresserat till ”borgmästare”Graf (Carl Fredrik) i Halmstad.
I brevet bad Mike borgmästaren om hjälp att fixa en ishockeypuck med Halmstad Hammers ”awesome” (häftiga) klubblogga på.

– Det är inte vanligt att vi får den här typen av förfrågningar men det händer någon gång då och då att någon frågar efter en pin eller en penna, men aldrig en puck, säger Jonas Bergman (M), ordförande i kommunstyrelsen i Halmstad kommun som tillsammans med kommunfullmäktiges ordförande Andreas Bergman (M) det närmaste Halmstads ”borgmästare” man kan komma.

Brevet var handskrivet och personligt, Mike hade ansträngt sig för att ta reda på något om Halmstad innan han skickat sitt brev.

– Det var ett handskrivet brev från andra sidan jorden. Ett trevligt handskrivet brev dessutom och det är inte alltid jag får, säger Bergman och fortsätter:

– För mig var det naturligt att ta ta tag i detta direkt. Mike hade ansträngt sig hårt med att kolla upp Halmstad och skriva ett handskrivet, läsligt brev och då kände jag att vi måste anstränga oss hårt tillbaka.

Hade ingen puck med klubbloggan

”Borgmästare” Bergman kontaktade Halmstad Hammers och förfrågan landade hos klubbchef Peder Carlsson.

– Tydligen hade inte Hammers några puckar med klubbloggan på, säger Bergman.

Men att inte ha det som efterfrågas har aldrig varit något problem för Hammers klubbchef.

– Vi kände att det kunde vara en kul souvenir att ge bort men vi hade ingen puck med Hammersloggan att ge, säger Carlsson och fortsätter:

– Så jag kontaktade en puckleverantör och hörde om det gick att ordna. Det tog några veckor men sedan låg pucken i brevlådan. Eller det var egentligen fem puckar.

Den världsunika Hammerspucken, finns endast i fem upplagor. Bild: Peder Carlsson/Halmstad Hammers
Den världsunika Hammerspucken, finns endast i fem upplagor. Bild: Peder Carlsson/Halmstad Hammers

En puck från varje hockeyspelande land

I brevet skrev Mike att hans mål med pucksamlingen var att ha en puck från varje ishockeyspelande land i världen och att han ville att Hammers puck skulle representera Sverige.

– Det är klart att det är en fjäder i hatten att han valt ut Hammers som representant för Sverige. Man undrar ju hur han har hittat oss, säger Carlsson.

Nu är pucken på väg över Atlanten till sin nya ägare med hälsning från före detta ”borgmästare” Graf och nuvarande ”borgmästare” Bergman.

– Vi hoppas att Mike ska vilja svara på den mejladress som Peder Carlsson har skickat med så att vi vet att den har kommit fram. Det hade varit kul, säger Jonas Bergman.

Du vet att Hammers beställde fem puckar och att det finns fyra kvar...?

– Beställde de fem puckar? Ja, men då borde nog jag få en av dem som ett minne av min tid som ”borgmästare” i Halmstad, säger Bergman med ett skratt.

Fler lokala sportnyheter hittar du här