Jacob Crespin storspelade i målet, men det hjälpte inte när Halmstad Hammers förlorade mot Nybro och kom allt längre ifrån en plats i Allettan efter nyår.
Jacob Crespin storspelade i målet, men det hjälpte inte när Halmstad Hammers förlorade mot Nybro och kom allt längre ifrån en plats i Allettan efter nyår. Bild: Johan Persson

Hammers allt längre från Allettan: ”Marginalerna minskar”

Nu är goda råd dyra. Förlusten mot Nybro gör att Halmstad Hammers kan behöva vinna de tre matcher som återstår för att ta sig till Allettan.
– Vi har fortfarande avgörandet i egna händer, men marginalerna minskar, konstaterar Hammerstränaren Fredrik Johansson.

ANNONS
|

Allettan södra

Hammers 2

Nybro 3

(1-2, 0-0, 1-1)

Hammers har på senare tid haft tämligen lätt för Nybro och vunnit de fyra senaste mötena.

Men den här gången var det smålänningarnas tur.

Tidigare Hammersbacken Erik Lindström avgjorde sju minuter före slut med ett tungt skott från offensiva blå.

Hemmalaget plockade ut målvakten Jacob Crespin de två sista minuterna, men trots en intensiv press i sex mot fem lyckades gästerna hålla undan i Halmstad arena ishall.

– Vi forcerade och tryckte ner dem hårt, men det ville sig inte riktigt i dag. Läget är tufft nu och det kommer att bli en stenhård kamp om platserna till Allettan in på mållinjen, tror Fredrik Johansson.

ANNONS

Sportchefen Niklas Söderström nickar instämmande:

– Men det var såklart en missräkning att förlora hemma eftersom vi är starka här. Det känns olyckligt att vi drabbades av coronan för vi var i bra form då efter segern i Nybro. Nu när alla har blivit friska har det varit lite tyngre.

Crespin storspelade i Hammers mål

Nybro vann ändå rättvist i en match som var fartfylld från början till slut.

Gästerna fick en drömstart och tog ledningen redan efter 1.10 efter en trippelchans, där Janne Väyrynen var sist på pucken.

Hammers kom tillbaka och kvitterade genom William Berg efter fem minuter, men när Carl Westberg i slutet av den första perioden fick matchstraff efter en tuff tackling utnyttjade Väyrynen på nytt situationen och satte 2-1, som sedan mycket väl kunde ha varit 3-1 om inte Crespin storspelat.

– Utvisningen kostade oss mycket. Vi tappade energi och hade sedan svårt att hitta rätt igen, tycker Johansson.

Hammers fick vid ett par tillfällen spela i numerärt överläge i andra perioden, men hade jobbigt att skapa chanser. Istället var det på nytt nära att Nybro hade ökat på försprånget och hemmalaget ska vara glada för att det bara var ett mål upp inför slutperioden.

Den blev mycket bättre från Hammers sida och åtta minuter in på densamma kvitterade Oliver Olsson när han höll sig framme på en retur.

ANNONS

Men sedan klev Lindström fram och förstörde kvällen för Johanssons gäng.

Ingen rolig debut för Åkesson

Troja-ikonen Mattias Åkesson gjorde debut och fick några bra chanser i slutet när Hammers spelade sex mot fem.

– Något skott borde jag ha fått förbi målvakten, men returerna hamnade hela tiden hos Nybrospelarna, som hade marginalerna på sin sida i kväll, tycker Åkesson.

Han fortsätter:

– Det känns såklart tungt att förlora i debuten och personligen var det jobbigt för både ben och lungor eftersom det var ett tag sedan jag spelade match.

Johansson var dock nöjd med vad han såg.

– Ja, Mattias gjorde en godkänd insats. Det är inte så lätt att komma till en ny klubb mitt under säsongen, men jag tyckte att han blev bättre och bättre ju längre matchen led.

Hammers har nu kvar att möta Kallinge/Ronneby (b), Vimmerby (h) och Troja/Ljungby (b).

39 poäng behövdes för att ta sig till Allettan i fjol och det lär krävas något liknande i år. Hammers har 32 poäng och kan som bäst nå upp i 41.

ANNONS