Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/10

Hammers överkört i Ljungby

Halmstad Hammers räckte inte till mot Troja/Ljungby. Laget bjöd till en början upp till en ordentlig fajt, men hängde i slutändan inte med i den allsvenska nykomlingens höga tempo och förlorade med hela 1-7 i Ljungby Arena.

Träningsmatch
Troja/Ljungby-Halmstad Hammers 7-1 (1-1, 2-0, 4-0)

– Vi blev överkörda. De firade triumfer i vår försvarszon, men det är skillnad på de här lagen. Jag visste att de skulle vara bättre än oss, så det fick bli se och lära, säger Hammers-tränaren Fredrik Johansson. 

Hammers klev under onsdagen in till match med bara två veckors isträning i benen. Det var till en början inte märkbart. Hammers chockstartade i den femte minuten genom att göra mål i powerplay. Björn Hjärpe hittade in till Jonas Blidby framför mål, som satte dit 1-0.

– Jag tycker att vi gör en okej första period, även om de har mycket puck. Vi gick mycket på kontringar och hade lite chanser. Vi fick lite go efter målet, men sedan tog ju de över direkt, säger Johansson. 

Troja reste sig starkt och dundrade framåt mot mål. Det var skridskoåkning åt ett håll och idel försvarsspel för bortalaget. Till slut kom kvitteringen, och snöpligt nog för Hammers, med två minuter kvar av första perioden. Daniel Karlsson kom fri framför mål, fintade nye målvakten Adam Ohre och lyfte in pucken i mål till 1-1.  

Troja ville mer och gjorde 2-1 och 3-1 i andra perioden. Hammers var rejält tillbakatryckt och skapade knappt något framåt. Björn Hjärpe brände en av få målchanser, när han kom fri framför mål. 

– Vi fick det jävligt jobbigt i andra perioden och det är heller inte så konstigt. De slog nyligen HV71 och möter Skellefteå på fredag, så det är lite skillnad, säger Johansson.

– Vi hamnade på bakhasorna i resten av matchen. Vi kom inte igång igen. Det blev högt tempo, när de fick glid under skridskorna, säger nye forwarden Erik Åhlen, som gjorde debut för Hammers. 

De tiotalet Hammers-supportrar som var på plats slutade inte att sjunga och gjorde allt för att lyfta laget tillbaka i matchen. De fick aldrig se några fler mål för Hammers den här gången, men däremot bekanta sig med flera av nyförvärven.

Forwarden Gustaf Berling var en av få nya som inte var med.

– Han skadade knäet under andra träningen, men om ett par veckor ska han vara fit for fight igen, säger Johansson. 

Han missade dock inte särskilt mycket i tredje perioden. Troja drog ifrån rejält och vann till slut med utklassningssiffrorna 7-1. Hammers var chanslöst och hade bara två avslut i sista perioden. 

– Vi måste successivt jobba ödmjukt uppåt och jobba arslet av oss på alla träningar framöver. Det är några snäpp till om vi ska knacka på en dörr till Allsvenskan. Det var däremot en bra genomkörare, säger Johansson. 

Hammers ställs, på onsdag, i nästa träningsmatch mot Helsingborg på bortaplan. 

Fler lokala sportnyheter hittar du här