Halmstadmålvakten Mattias Pettersson lämnar Björklöven och fortsätter karriären i Kristianstad.
Halmstadmålvakten Mattias Pettersson lämnar Björklöven och fortsätter karriären i Kristianstad. Bild: MAGNUS LEJHALL

Halmstadmålvakten om allsvenska klubbytet

Halmstadmålvakten Mattias Pettersson och Björklöven var på väg mot SHL när coronapandemin grusade alla förhoppningar. Nu tar 29-åringen nya tag i en ny allsvensk klubb och får en kulturbärare som tränare.
– En rolig utmaning, tycker Pettersson.

ANNONS
|

För två år sedan var Mattias Pettersson, som lämnade Halmstad Hammers 2013, med om att föra upp Mora i SHL och kunde ha gjort om bravaden i Björklöven i våras.

Men det blev ett abrupt slut för målvakten i Umeåklubben, som efter säsongens slut fick reda på att han inte ingick i planerna för framtiden.

– Det var rätt tidigt som Björklöven sa till mig att leta nytt så det var aldrig aktuellt att jag skulle stanna kvar, säger Mattias Pettersson.

Han behövde inte vänta länge på något erbjudande.

– Nej, Kristianstad hörde av sig ganska snabbt och frågade om jag var intresserad. Jag fick ett bra intryck av klubben och på den vägen är det.

ANNONS

I förra veckan flyttade han in i en ny lägenhet i den skånska metropolen och startade upp säsongen tidigare i veckan.

Det ryktades ett tag att du var på väg att flytta hem till Hammers?

– Det var aldrig aktuellt. Jag och Söder (Niklas Söderström, Hammers sportchef) snackas vid i bland, men jag har hela tiden haft målet att spela så högt upp som möjligt.

Ersätter klubbikon

Pettersson ska ersätta klubblegendaren Joel Gistedt som tvingades ge upp karriären efter skador. Han kommer dock gå in i en ledarroll och bland annat verka som målvaktstränare i Kristianstad under säsongen.

– Det ska bli spännande. Joel är en grym målvakt som spelat på en hög nivå och säkert har mycket att lära ut. Sedan har han precis lagt av och det är ett plus.

– Jag gick hit för att få spela fler matcher, men sedan ska det tampas om det också.

Liss och Svensson

I Kristianstad blir han klubbkompis med en gammal lagkamrat från Hammerstiden – Dennis Svensson.

I Björklöven lirade Mattias med Olle Liss, som han följde Hammers framfart med i Allettan i fjol.

– Både jag och Olle kollade på några matcher. Jag har sett att klubben fått behålla laget till stora delar och det ser riktigt spännande ut.

ANNONS

Pettersson är hemma i Halmstad varje sommar och så var det även i år.

– Jag var och hälsade på mamma och pappa och så har jag många kompisar som bor kvar - inte minst Marcus Borgh i Hammers som jag träffar en del.

ANNONS