Tre spelare och en ledare har fått covid-19 i division 3-laget Halmstad Ravens.
Tre spelare och en ledare har fått covid-19 i division 3-laget Halmstad Ravens. Bild: Jari Välitalo

Halmstad Ravens drabbat av covid-19

Halmstad Ravens stänger ner verksamheten. Anledningen: Tre spelare och en ledare har drabbats av covid-19.
– Flera andra lag i serien har fått sjukdomen – nu är det vår tur, säger Ravens tränare Thomas Johansson.

ANNONS
|

Halmstad Ravens skulle ha mött Pantern i helgen, men den matchen plus två till har fått skjutas på framtiden.

Klubben har haft en del förkylningar tidigare i höst, men då har de som testats fått negativt resultat.

Men den här veckan har varit annorlunda.

Totalt fyra personer i och runt A-laget har drabbats av covid-19 och klubben bestämde sig för att pausa träningar och matcher fram till och med 25 oktober.

– Vad jag vet så är de som fått corona inte akut sjuka utan mer förkylda, men vi håller nästa vecka med – sedan får vi ta ett nytt beslut, säger Thomas Johansson.

ANNONS

Tror hockeyn kan drabbas hårdare

Ishockeyn har fått fler och fall de senaste veckorna sedan Gislaved och Nittorp gått ut med att det fanns covid-19 i trupperna.

I början av veckan började de första tecknen komma i Ravens och efter provsvar visade det sig att flera hade fått smittan.

– Det rullar på hela tiden nu. I vår del av landet började det i Småland, sedan var det Skåneserierna som drabbades och nu har det kommit hit.

Johansson tror att hockeyn riskerar att råka mer illa ut än många andra idrotter.

– Vi har utrustning – handskar, benskydd och axelskydd – som hänger kvar i omklädningsrummen efter träningar och matcher och sprider smittan vidare. Det är lite lättare för fotbollslagen som kan ta bort allt och tvätta det, men nu får vi inte vistas i utrymmena och omklädningsrummen ska saneras.

Har alla testats?

– De flesta har testat sig själva och mitt provsvar var negativt. Vi har följt Svenska Hockeyförbundets rekommendationer. När vi hade förkylningar tidigare under säsongen fick spelarna vara hemma till att de var friska, säger Johansson.

Tveksam till en hel säsong

Inom fotbollen togs beslut att skjuta på säsongsstarten i våras till läget var mer hanterbart. Nu ökar coronan igen och vad det innebär för hockeyn får framtiden utvisa.

ANNONS

– Jag är tveksam till att det blir en säsong som kan vi fullfölja som det var tänkt. Vi får försöka anpassa oss efter rådande omständigheter och hitta lösningar så att vi kan fortsätta. Vi kanske ska spela mindre antal matcher för att ställa in allting – det går inte.

ANNONS