Halmstad Hammers vill slå vakt om profilen – söker fältherre

Tränaren Fredrik Johansson och spelaren Hugo Johansson är de enda som har kontrakt över nästa säsong. Då kommer Halmstad Hammers att lägga fokus på att behålla lagkaptenen Robin Dahse och få in en fältherre i defensiven.
– Vi är på en resa med målet Allsvenskan 2023 och det känns som om vi har etablerat oss som topplag. Vi bygger för att ta nästa steg, säger sportchefen Niklas Söderström.

ANNONS
|

Det tillhör inte vanligheterna att Hammers skriver längre kontrakt än ett år och i det fallet är Hugo Johansson ett undantag.

Alla andras kontrakt går ut nu efter säsongen sedan Hammers åkt ut i play in mot Visby/Roma redan efter två matcher.

Men nu börjar nästa hockeyår för radarparet Fredrik Johansson och Niklas Söderström.

Målet är att få en slagkraftig trupp till hösten – ett styvt jobb i pandemins efterdyningar med intäktsras och en trolig brakförlust i bokslutet.

– Vi gick med vinst förra året och har fått använda en del av de pengarna eftersom vi inte har några inkomster, men jag tror inte att vi gjort slut på dem. Vi har en styrelse som håller hårt i slantarna, säger Niklas Söderström.

ANNONS

Robin Dahse högt på önskelistan

Han hoppas att lönebudgeten ska bli lika stor som under den nyss avslutade säsongen. Prio ett är att säkra upp profilen Robin Dahse, som har allsvenska meriter, börjat plugga och slagit ner sina bopålar i Halmstad.

– Vi har pratat lite med Dahse och hoppas att han ska bli först att skriva på så att vi kan gå ut med det. Det skulle sätta standarden i truppbygget, anser Söderström.

Efter uttåget väljer Hammers att låta spelarna vara en kort tid, men om något vecka börjar Söderström och Johansson de individuella samtalen.

– Vi vill se hur vi ska gå vidare – vilka spelare vi vill ha kvar och vilka som vill vara kvar. Vi har redan snackat lite med några killar och vet var vi har varandra. Målsättningen är att en stomme från den här säsongen ska stanna.

Vad är det ni söker inför nästa säsong?

– Vi var bättre spelmässigt än Visby i de här två matcherna, men de var hårdare och tuffare. Därför måste vi ta in lite mer fysik och en stabil härförare i försvarsspelet, tycker Fredrik Johansson.

Söderström håller med:

– Några fler elaka jävlar med mer tuffhet i kroppen och som gör mål framåt är vad vi behöver. Vi vill också fortsätta slussa in våra egna produkter och samtidigt hitta lite spets utifrån som kan vara med och utveckla våra unga spelare.

ANNONS

”Vi är jäkligt besvikna”

Ifjol tappade Hammers Victor Gagic och Tim Bothén och framförallt Gagic skulle vara en tillgång med sin tyngd och kraft.

– Vi har namn som vi tittar på, men det har varit väldigt svårt i år att åka runt och kika på potentiella nyförvärv för vi har ju inte kommit in i hallarna på grund av coronan. Men vi har ju en del som vi har mött i våra serier som vi har koll på.

På pappret kändes det som om Hammers hade ett starkare lag i år än under förra årets succésäsong, men fick det inte att stämma när det väl gällde.

– Ärligt talat så är vi jäkligt besvikna, men sedan har det varit en speciell säsong med spel utan publik. Dessutom har vi tappat spelare som Semjonovs (Maksim), Stenbacka (David) och Alexander Johansson och säkert gått miste om 100 poäng.

Två raka seriesegrar

Alexander gick till Linköping tidigare i vinter och började starkt i SHL för att sedan bli skadad, men han har tänkt att bosätta sig i Halmstad med ett jobb på Eleiko som väntar.

– Vi har kontakt, men Alex har varit skadad och jag vet inte om Linköping vill att han ska stanna där. Vi får se vad som händer.

ANNONS

Fredrik Johansson hittar ändå en del plustecken också.

– Ja, vi har vunnit serien två år i rad och spelade ett positivt kval i stället för ett negativt. Se bara hur kämpigt Tranås och Kallinge/Ronneby har det nu i nedflyttningsserien.

Tränaren förlängde kontraktet förra året och står inför sin sjätte säsong i höst.

– Jag ser ljust på framtiden i Hammers. Vi har byggt upp något från noll och klubben har blivit proffsigare och proffsigare. Vi har inte tänkt slå oss till ro.

LÄS MER: Säsongen tog slut för Halmstad Hammers

ANNONS