Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Genombrottsmännen vill ha revansch i allsvenska kvalet

Ifjol var det Tim Bothén och Viktor Gagic som slog igenom.
I år är det Hampus Johansson, 22, och Melker Iversen, 23, som tagit stora kliv.
Nu vill Halmstad Hammers genombrottsmän vända mot Visby/Roma på Gotland.
– Säsongen får inte ta slut nu – det hade varit tradigt, säger Melker.

Hammers fick ingen rolig start på det allsvenska kvalet.

Visby/Roma kom laddade till tänderna och vann den första matchen i Halmstad med 5-2.

Därför måste Hammers vinna båda matcherna – på fredag och lördag – i Visby ishall för att ta sig vidare till åttondelsfinal.

Revanschlusten är stor – inte minst efter gotlänningarnas mindre trevliga uppträdande som fick lagkaptenen Robin Dahse att tycka att motståndarna var ”Jäkligt grisiga”.

– Den här gången är vi beredda på vad som ska komma och tänker ge Visby en ordentlig fajt. Jag har packat för att åka hem på söndag, flinar Melker Iversen.

Hampus Johansson nickar instämmande:

– Vi behöver vinna två matcher och det är där fokus ligger. Kommer vi bara upp i nivå så har vi en bra chans.

– Jag och Melker var med även i fjol – då var det också tajta matcher och mycket tjuvnyp. Det brukar bli så när det är slutspel, men vi vill inte falla in i hur Visby agerar utan fokusera på vårt.

21 poäng på 18 matcher

Iversen har gått från klarhet till klarhet som forward den här säsongen och har fått något av ett genombrott efter jul.

Han gjorde 21 poäng på 18 matcher i Hockeyettans vårserie och övertygade stort.

– Allt föll på plats och det gick över förväntan, men jag har spelat med duktiga killar – först Pärna (Martin) och Oliver (Olsson) och sedan Dahse och Åkesson (Mattias). Då har det bara rullat på och jag fått självförtroende, säger Melker.

Hampus Johansson är kanske den som har överraskat allra mest. Den unge backen, som gått den långa vägen från hockeyskolan som ungdom vidare upp till A-laget, spelar numera i förstafemman.

– Det är egentligen rätt naturligt! Förtroendet har ökat för mig och då har självförtroende blivit bättre, men jag har också utvecklats och blivit rejälare i mitt spel, konstaterar han.

Det är dock inte så ofta Johansson antecknar sig i poängprotokollet.

– Jag vill självklart vara bra både framåt och bakåt. I år har jag haft en mer defensiv roll, men jag trivs bra med det och tycker det är fruktansvärt kul att spela boxplay.

Går första året på högskolan

Hampus går första året på högskolan i Halmstad och ska studera totalt fyra år på utbildningen professionell idrottskarriär och arbetsliv.

Melker Iversen är också inne på sitt första år av fyra på högskolan och läser till byggingenjör efter att först ha gjort ett tekniskt basår.

Det borgar för att Hammers kanske kan behålla duon i framtiden.

– MItt sista år i J20 valde jag att lämna Karlskrona och flytta till Hammers med målet att ta en plats i A-laget. Det lyckades jag med och trivs som fisken i vattnet här, säger Melker.

Hampus vill stanna kvar och göra resan med målet Allsvenskan 2023.

– Jag trivs jättebra i klubben och min barndomsdröm och ambition har alltid varit att utvecklas och vara med och föra upp Hammers i Allsvenskan. Men det är inte så viktigt när det blir – bara vi tar kliv varje år.

Först ska dock Hammers försöka vända på Gotland – en nog så tuff uppgift – även om Visby/Roma haft ett tungt år på hemmaplan med nio förluster på tio matcher i Allettan.

– Vi får försöka ge tillbaka med samma mynt, slutar Iversen.

LÄS MER: Hammers föll tungt på hemmais – måstematch väntar på fredag

LÄS MER: ”De hånade oss och var jäkligt grisiga”

Fler lokala sportnyheter hittar du här