Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Återvänder. Fjolårets Frölundalån Kim Roussakoff, 20, har kritat på för Halmstad Hammers.

Frölundaduo klar för Halmstad Hammers

Det har tagit sin tid, men nu börjar Halmstad Hammers lagbygge ta form. Division 1-klubben har gjort klart med fyra nya spelare och förlängt kontraktet med tre.

Kvartetten som har skrivit på för Hammers är Kim Roussakoff och Erik Borg, båda från Frölundas J20-lag, samt Niklas Bunnstedt, HC Dalen och Filip Brahm från Rögle BK:s J20.
– Tre av spelarna är födda -96, det är unga och utvecklingsbara killar. Det gäller att hitta lite fynd, precis som vi gjorde med 92:orna som vi plockade in, säger Hammers sportchef Niklas Söderström och syftar på Olle Liss, Dennis Svensson och Robin Dahse, som samtliga gjorde succé och spelar i Allsvenskan nu.

Samtidigt är det inga okända namn som Hammers värvar. Som bekant var både backen Roussakoff och centern Erik Borg utlånade till Halmstad under en period så sent som i vintras och centern Niklas Bunnstedt är från Halmstad och gjorde tio matcher med Hammers i Allsvenskan säongen 05/06.
Ifjol gjorde 27-årige Bunnstedt 34 matcher med HC Dalen, seriekonkurrent till Hammerrs, och stod för åtta mål och fem assist.
– Han ville tillbaka till Halmstad och det är roligt att kunna få hem lite folk som är Halmstadbördiga. Det underlättar både för vår egen del och för dem själva, menar ”Söder” som sedan tidigare även plockat ”hem” Martin Pärna.
– Roussakoff och Borg, som blev tvåa i poängligan i Superelit (39 poäng på 44 matcher) vet vi håller en bra nivå efter tiden de var här. Och Frölunda-spelare är alltid väl skolade, fortsätter Söder.

I och med värvningen av Filip Brahm från Rögle får Hammers in något som saknades under fjolårssäsongen.
– Det är en stor och rejäl back som ligger lite på gränsen. Han har dessutom ett bra skott. Han gjorde inga matcher i Rögles A-lag men var med och gick till semifinal med deras J20 i Superelit.
Utöver nyförvärven har Hammers även säkrat upp vänsterforwarden Marcus Borgh, centern Jacob Strandberg och forwarden Victor Svensson till nästa säsong.
Hammers har därmed elva spelare kontrakterade.
Klart är dock att skicklige Borlängesonen Anton Östman lämnar klubben för ett proffsäventyr i Mulhouse i franska andraligan.

Fler lokala sportnyheter hittar du här