Emvall fattar ny klubba i Hammers

Han var länge en uppskattad profil som spelare i Halmstad Hammers. Nu hoppas Patrik Emvall göra succé med en ny klubba i handen – ordförandeklubban. Och det samtidigt som ”Hammers”, av allt att döma, officiellt blir Hammers igen.

ANNONS
|

Årsmötet i Söndrumsskolan på måndagskvällen blev en riktigt hit. Samtidigt, ett tiotal meter längre bort, spelade nämligen en drygt 20 personer stark orkester för fulla muggar. Men det hindrade inte den 43-årige smålänningen Patrik Emvall från att – till tonerna av Tom Jones dänga ”Delilah" – klubbas till ny ordförande efter avgående Dan Gustavsson.

– Jag brinner för hockeyn i stan och jag tycker att det finns möjligheter att utveckla den. Det har varit några tuffa år för många lokala klubbar men jag ser fram emot att sätta upp en lämplig riktning för hockeyn, säger Emvall som i grunden är lärare men som efter hockeykarriären bytte till försäljningsspåret (bland annat för HBK och på Visma) och sedan ett år tillbaka driver egna bolaget Emvall Sales & Consulting.

ANNONS

Som spelare gjorde han sex säsonger, 1997-2003, och var en del i Hammers fantastiska resa från division 4 till Allsvenskan. Den högerfattade centern satte visserligen en del puckar i nät men ska kanske inte betecknas som någon målmaskin – snarare en vass lagspelare. Och det är så Patrik Emvall vill se sig även i sin nya ordföranderoll.

– Jag har en bild av hur jag vill ha det, men det har övriga styrelsen också och även medlemmarna ska få säga sitt om vart vi ska gå. Styrelsen, som jag tror är väl sammansatt, är ju egentligen till för att föra medlemmarnas talan. Lagarbetet är viktigt, sen måste någon, jag i det här fallet, hålla i klubban.

Du var hyllad profil som spelare, vad tror du talar för att du lyckas som ordförande?

– Jag har god förmåga att lyssna på människor i min omgivning och jag har genom åren lärt mig att inte ta förhastade beslut. Även om det så klart kommer krävas en del obekväma beslut, inte minst ekonomiskt. Sedan är jag ganska drivande som person, på gott och ont kanske. Men jag förutsätter att alla som är med på det här ställer krav på varandra.

Det ekonomiska läget är fortsatt prekärt för klubben. Bokslutet gav ett plusresultat på blygsamma 6 800 kronor, mycket på grund av ett kostsamt negativt kvalspel, men den siffran är bara preliminär då revisorerna ännu inte hunnit påbörja sitt arbete. Därmed ligger det fortsatt kvar cirka 1,2 miljoner kronor i skulder i Hammers tunga ryggsäck och ett extra årsmöte, troligen i augusti, är utlyst.

ANNONS

– Den sittande styrelsen har slitit så in i helsike och det blev inget minus i alla fall. Men vi kommer behöva fortsätta kämpa, det är ingen tvekan om den saken. Men klubben är på rätt väg på många sätt. Fredrik (tränare Johansson) har dragit igång nya cuper som tillsammans med sommarcupen ger nya intäkter. Sen har vi jobbat med att få hit SHL-lag och lyckats få ner Skellefteå. Sköter vi det så hoppas vi på fler lag nästa år och ambitionen är att det ska bli återkommande.

– Men framför allt gäller det att förvalta ungdomssidan. Det har gått åt rätt håll, men det kan bli bättre och vi kan bli fler.

Just u-verksamheten är något Emvall, som i flera år tränat äldste sonen Melkers lag samt varit u-ansvarig, brinner extra för.

– Så är det, det ligger mig varmt om hjärtat. Utan den har vi ingen förening som lever.

En förening som, även officiellt, ser ut att återfå klubbnamnet från storhetstiden - Halmstad Hammers. En motion om namnändringen röstades igenom dock med reservation för att det slutgiltiga beslutet tas senare av den nya styrelsen.

Fakta: Hammers styrelse

Ordförande: Patrik Emvall

Ledamöter: Hans-Erik Backman (nyval, 1 år), Anette Pärna (nyval, 1 år), Jeanette Baard Malmgren och Maria Runsten (båda har ett år kvar på sina mandat).

Suppleanter: Johan Andersson (nyval, 1 år), Håkan Strömqvist (nyval, 1 år)

Valberedning: Tim Velegi, Ylva Källman och Patric Herrlin (omval på samtliga).

Lite om: Patrik Emvall

Född: 16 augusti 1973

Uppväxt: Väckelsång, Tingsryds kommun.

Bor: Haverdal.

Familj: Hustrun Elin och sönerna Melker, 11, Karl och Ville, 9.

Yrke: Egen företagare.

Intressen: Allmänt idrottsintresserad och spelar golf (handicap 9,9).

Klubbar som spelare: Tingsryds AIF och Halmstad Hammers.

ANNONS