Robin Dahse inledde målskyttet när Halmstad Hammers vann det svåra bortamötet mot Vimmerby.
Robin Dahse inledde målskyttet när Halmstad Hammers vann det svåra bortamötet mot Vimmerby. Bild: Roger Larsson

Efter Hammers seger: ”Måste vara bra för att slå oss”

Halmstad Hammers levererade nytt bländande spel när laget vann den svåra bortamatchen mot Vimmerby under onsdagskvällen.
– Lagen måste vara bra för att slå oss, för vi är riktigt bra just nu, säger vikarierande tränaren Niklas Söderström nöjt.

ANNONS
|

Vimmerby 1

Hammers 3

(1–2, 0–0, 0–1)

Första perioden i Vimmerby ishall bjöd på tre mål. Det kunde ha varit fler från Hammers sida som redan efter 28 sekunder fick sitt första friläge men där Alexander Johansson fick på ett blekt avslut.

I stället var det Robin Dahse som gav Hammers ledningen med ett skott i slottet som satt bakom Tomas Rydén i Vimmerbymålet.

Repliken från hemmalaget kom omgående. 22 sekunder efter ledningsmålet fick Jakob Hellsten plocka ut pucken ur maskorna bakom sig sedan Maximilian Popovic skjutit i mål.

19 sekunder från pausvilan fick Ludvig Nilsson göra sitt femte mål för säsongen via en styrning på Jakob Stöfflings skott från blå.

ANNONS

I andra lyfte Hammers spelet ytterligare.

– Vi fick till långa anfall i den andra perioden och tryckte tillbaka Vimmerby rejält, säger Söderström.

Spiken i kistan

Perioden blev mållös men i tredje satte Hammers spiken i kistan när Martin Pärna fick på ett skott upp i nättaket i inledningen av perioden fram till en 3–1-ledning som till slut också blev slutresultatet.

– Vi skapade de hetaste chanserna och kunde ha gjort några mål till i dag, säger Söderström och fortsätter:

– I dag har vi bra kemi i laget, ett bra målvaktsspel, vi är otroligt skickliga i kontringsspelet och har bra driv på kassen. Det var en riktigt bra hockeymatch där vi levererar ett fantastiskt anfallsspel.

Jacob Crespin som stått i de tre senaste matcherna med fint resultat, fick lämna över till Jakob Hellsten.

– Vi valde att byta målvakt nu i stället för att vänta till någon gjort bort sig. Anledningen till det var att vi har ett uppehåll på en vecka till nästa match och det skulle gå för lång tid innan Hellsten fick stå igen, säger Söderström.

Femte raka för Hammers

Segern innebar femte raka för Hammers som fortsatt ligger på en sjätteplats i tabellen tre poäng bakom trean Nybro och två poäng bakom Vimmerby och Tranås på fjärde- och femteplatsen.

ANNONS

Då har Hammers två matcher mindre spelade än sina konkurrenter ovanför.

– Vi vinner fullt rättvist i dag och vi känner oss starka. Vimmerby borta är en svår match och inför matchen hade de fem raka segrar, så det känns skönt att vi kunde bryta den och förlänga vår svit i stället, säger Söderström.

På onsdag om en vecka väntar nästa match då det framflyttade mötet mot Tyringe spelas.

– Det gäller att vara ödmjuka för Tyringe är inget dåligt lag. Vi måste fortsätta spela med disciplin och tålamod, säger Söderström.

ANNONS