Halmstad Hammers missade Allsvenskan med en match i vintras. Nu tar laget nya ta i Hockeyettan, där Karlskrona tar plats på Dalens bekostnad.
Halmstad Hammers missade Allsvenskan med en match i vintras. Nu tar laget nya ta i Hockeyettan, där Karlskrona tar plats på Dalens bekostnad. Bild: Roger Larsson

Efter beslutet – så förändras Hockeyettan för Hammers

Efter många turer har nu serierna i Hockeyettan spikats inför hösten. Det blir några förändringar i Halmstad Hammers söderserie där Karlskrona ersätter Dalen som flyttas till den västra divisionen.

ANNONS
|

– Det känns skönt att slippa Dalen. Vi har haft fruktansvärt svårt för dom i flera år, säger Fredrik Johansson, tränare i Hammers.

Det var i måndags som Riksidrottsnämnden beslutade att inte bevilja Karlskrona prövningstillstånd i sin överklagan efter att ha degraderats från Allsvenskan på grund av ekonomiska problem.

Väsby, som slog Hammers i finalen i Allettan i vintras, tar Karlskrona plats i Allsvenskan medan blekingarna skickas ner i Hockeyettan södra.

Det gör i sin tur att Dalen flyttas från den södra serien till västra och Nyköping tar Väsbys plats i den östra divisionen.

– Ett bra lag lämnar och ett bra kommer. Karlskrona är en ny bekantskap för oss och det ska bli spännande att se vad klubben kommer skrapa ihop för ett lag, men det blir säkert slagkraftigt, tror Fredrik Johansson.

ANNONS

Hanhals först ut

Hammers drog i gång försäsongsträningen i måndags kväll och går på is på onsdag. Första träningsmatchen är planerad till 23 augusti mot Hanhals och seriespelet drar i gång tredje oktober hemma mot Borås.

Men det är mycket som hänger i luften.

Coronapandemin sätter sina spår och det är fortfarande osäkert om publik tillåts på idrottsevenemang i höst. Folkhälsomyndighetens statsepidemiolog Anders Tegnell är i nuläget tveksam till förändringar.

Hammers ståndpunkt har hela tiden varit att starta serien med folk på läktaren och det håller klubben fast vid.

– Det är inte ekonomiskt hållbart att spela utan publik. Det kommer inte att fungera för några lag i söderserien, säger Fredrik Johansson.

Nedgång på sponsorsidan

Hammers har redan fått känna av en nedgång på sponsorsidan och något tv-avtal, som fanns med ATG i fjol, finns inte heller klart.

– Just nu tickar det inte in några pengar och det finns klubbar som Tingsryd och Lindlöven som redan skjutit på träningsstarten en månad för att tjäna lite ekonomiskt.

Motdraget är att försöka jobba för att få in 700 i ishallen med mellanrum.

– Det är jättetråkigt och jobbigt för folk som far illa i den här sjukdomen. Det ska man ha respekt för. Men samtidigt känns det lite konstigt att krogar får ha öppet och Ullared ta in 3000 besökare medan vi inte får ha en käft på våra matcher.

ANNONS

Hockeyettans serieindelning 2020/21

Södra: Borås, Halmstad, Hanhals, Kallinge-R, Kalmar, Karlskrona, Mörrum, Nybro, Tranås, Troja Ljungby, Tyringe, Vimmerby.

Västra: Borlänge, Dalen, Forshaga, Grums, Kumla, Köping, Linden, Lindlöven, Malung, Mariestad, Skövde, Surahammar.

Östra: Enköping, Hammarby, Hanviken, Huddinge, Hudiksvall, Nyköping, Segeltorp, Sollentuna, Strömsbro, Vallentuna, Visby, Wings HC Arlanda.

Norra: Boden, Kalix, Kiruna AIF, Kiruna IF, Piteå, SK Lejon, Sundsvall, Teg, Vännäs, Örnsköldsvik, Östersund.

LÄS MER: Spetsvärvningen på plats när Hammers samlades på nytt

ANNONS