Hammers lagkapten Robin Dahse var allt annat än nöjd efter förlusten i play in mot Visby/Roma.
Hammers lagkapten Robin Dahse var allt annat än nöjd efter förlusten i play in mot Visby/Roma. Bild: Roger Larsson

”De hånade oss och var jäkligt grisiga”

Halmstad Hammers fick en mardrömsstart i det allsvenska kvalet. Visby/Roma spelade tufft och hårt och vann rättvist med 5-2 i Halmstad arena ishall.
– De hånade oss och var jäkligt grisiga, men vi får svara med samma mynt och stå upp för varandra, säger Hammers lagkapten Robin Dahse.

ANNONS
|

Det var inte så Hammers hade tänkt starta kvalet.

Ifjol tog sig laget ända till final i Allettan och var till slut bara en seger i från att spela allsvensk hockey den här säsongen.

Nu är goda råd dyra efter en blek insats i första play in-matchen.

Visby/Roma ville mer och var rejält taggat från start.

– Den här matchen får vi bara glömma. Vi bjuder på för enkla mål och deras 1-0-mål kom när vi slarvade i powerplay – sånt får bara inte hända, tycker Robin Dahse.

Poängkungen låg kvar på isen

Enda gången som hemmalaget tände till ordentligt var i slutet av matchen när poängkungen Martin Pärna fick en rejäl tackling och blev liggande kvar på isen.

ANNONS

– Det var inte s farligt. Han tappade luften och jag tror att han spelar på fredag igen, säger Dahse.

Lagkaptenen var irriterad på gotlänningarnas beteende.

– De hånade oss när de gjorde mål och sånt tycker jag inte om. Vissa spelare åkte dessutom runt och snackade hela tiden så nu är det revansch som gäller på Gotland.

”Djävulskt jobbiga att möta”

Förlusten gör att Hammers måste vinna både matchen på fredag och ett eventuell tredje möte på lördag i bortarink för att ta sig vidare till åttondelsfinal.

– Vi har fortfarande två chanser och det känns inte kört på något vis. Vi vet att vi är en bra grupp och när vi får allt att kugga i är vi djävulskt jobbiga att möta.

– Nu ligger all press på Visby/Roma och vi gillar att slå ur underläge. I dag var vi inte tillräckligt tuffa - men det hoppas jag att vi kan ändra på och göra det vi är bra på i returen.

ANNONS