Martin Pärna stod för två mål när Tyringe besegrades med 3–0 på bortais i säsongens första träningsmatch.
Martin Pärna stod för två mål när Tyringe besegrades med 3–0 på bortais i säsongens första träningsmatch. Bild: Jari Välitalo

Dahse med när Hammers vann första träningsmatchen

Halmstad Hammers stod för en stabil 3–0-seger på bortais mot Tyringe i säsongens första träningsmatch.
– Vi gör en klart godkänd insats, säger Hammers tränare, Fredrik Johansson efter matchen.

ANNONS
|

Halmstad Hammers överraskade med att ha med sig Robin Dahse till träningsmötet mot Tyringe på bortais. Dahse är ännu inte kontrakterad hos Hammers och klubben har gått ut med en swishkampanj där man hoppas att företag och privatpersoner vill hjälpa till att skänka pengar för att göra Dahse till en supporterspelare.

– Han är en spelare som visar att han gör skillnad på isen och får jag önska som tränare så hoppas jag att vi får behålla honom, säger Fredrik Johansson, Hammers tränare.

Matchen då?

Första perioden var bra från Hammers sida.

– Vi dikterade villkoren från första nedsläpp och vann skotten med 14–8, säger Johansson.

ANNONS

Andra perioden blev lite mer trevande när Hammers åkte på en femminutersutvisning på Jacob Sundberg.

– Han fick matchstraff för en tackling mot huvudet men som tur var gick det bra för spelaren, säger Johansson.

Nye målvakten Jakob Hellsten vaktade Hammerskassen och var stabil under hela matchen.

– Vist har Tyringe några lägen men Hellsten var stabil och agerade tryggt mellan stolparna. Dessutom var vi bra i det fem minuter långa boxplayspelet där jag inte tror att Tyringe hade ett enda skott mot oss, säger Johansson.

Efter två mållösa perioder lossnade så målskyttet i den tredje.

3.18 in i perioden stoppade Rasmus Nilsson en puck i mittzonen och lämnade över till Martin Pärna. Han satte fart på skridskorna, trampade runt två försvarsspelare och skickade pucken i mål.

Med fyra och en halv minut kvar av perioden kom också 2–0 för Hammers.

En sidledspassning framför mål hittade fram till Oliver Olsson som bara satte till klubban och därmed också noterades för sitt första mål i Hammerströjan.

Målskyttet avslutades med 1.07 kvar av matchen när Martin Pärna snappade åt sig pucken i anfallszonen efter slarv i hemmaförsvaret och kunde sedan skicka pucken i tom kasse.

– Jag är nöjd med flera saker i dag, men vi var också lite halvstressade i egen försvarszon och det är något vi jobbar på. Det var roligt att se Stenbacka, Pärna och Olsson tillsammans, de stod dessutom för alla målen, säger Johansson.

ANNONS
ANNONS