Alexander Klarin blev målskytt mot Tyringe men Halmstad Hammers föll ändå med 3–2 på bortais. Arkivbild.
Alexander Klarin blev målskytt mot Tyringe men Halmstad Hammers föll ändå med 3–2 på bortais. Arkivbild. Bild: Jari Välitalo

Dålig start gav Hammers säsongens fjärde förlust

Halmstad Hammers åkte på fjärde förlusten för säsongen när Tyringe vann på hemmais med 3–2.
– Vi måste starta matcherna bättre än vad vi har gjort i de senaste tre, säger Hammerstränaren Fredrik Johansson efter förlusten.

ANNONS
|

Tyringe 3

Hammers 2

(0–0, 3–1, 0–1)

Efter en mållös förstaperiod i Tyrs Hov där Hammers radade upp en del chanser men inte fick hål på Tyringemålvakten Joakim Strandberg, blev det en rejäl kalldusch i andra när Tyringe gick upp till en 3–0-ledning efter 10.52.

Oskar Magnusson sköt 1–0 med ett maskerat skott ensam med Hammerskeepern Jakob Hellsten.

2–0 gjordes av Henrik Maersk Clausen med en man mindre på isen när Tyringe kom i ett två mot ett-läge och Maersk Clausen direktsköt i mål på passningen från Casper Andersson.

William Von Barnekow satte sedan 3–0 på ett liknande avslut, med en passning in i slottet och ett direktskott.

ANNONS

– Vi kan inte släppa upp Tyringe i en 3–0-ledning. Vi äger matchen men vad hjälper det när vi inte tar tillvara på våra chanser, suckar Hammerstränaren.

Reduceringsmål från Klarin

Hammers tog en tidig timeout och fick till slut också in ett reduceringsmål. Ludvig Nilsson rundade motståndarnas kasse, när Hammers spelade powerplay, innan han skickade in en passning till Alexander Klarin framför mål som satte pucken i nätmaskorna bakom Strandberg.

Hammers hade sedan ett friläge där Martin Pärna avslutade på mål och där Strandberg gled in i kassen och var över mållinjen med hela kroppen, men där domare Jim Bergqvist valde att slå undan målet.

– Det är mål. Målvakten var inne med kropp och puck över mållinjen men det tyckte inte domaren, säger Johansson.

I tredje perioden fick Hammers kontakt när Alexander Johansson satte 3–2-reduceringen, men trots bland annat spel i fem mot tre i 1.25, lyckades inte Hammers göra fler mål i matchen.

”Bjuder inte upp till dans”

– Vi får en ärlig chans att komma tillbaka in i matchen med spel i fem mot tre och fem mot fyra. Vi måste ta tillvaka på våra chanser för det finns inget dåligt lag i denna serien, säger Johansson och fortsätter:

– Jag tycker inte att vi bjuder upp till dans i dag, vi jobbar inte tillräckligt hårt. Jag vet inte vad det är som gör att vi får en mindre bra start i tredje matchen på raken, men det här är inte okej. Nu måste jag ta mig en funderare till matchen på söndag, det kan vara underskattning eller att vi inte är tillräckligt ödmjuka. Jag vet inte.

ANNONS

Redan på söndag väntar nästa match för Halmstad Hammers när Tranås kommer på besök till Halmstad arena ishall.

ANNONS