Hammers
Hammers Bild: Roger Larsson

Coronan stoppar ännu en match för Hammers

På onsdag kväll skulle serieledande Troja Ljungby och trean Halmstad Hammers ha mötts i ett prestigeladdat derby och toppmöte i Hockeyettan södra. Så blir det nu inte när coronapandemin sätter stopp för ännu en match sedan covid-19-fall har bekräftats i Ljungbylaget.

ANNONS
|

– Vi fick förvarningar av Hockeyettans representanter redan före tisdagens träning och efter den ringde deras sportchef, Daniel Håkansson, och berättade att naprapaten som hade behandlat en del av spelarna hade testats positivt och att flera av spelarna sedan hade uppvisat symptom, säger Hammers sportchef Niklas Söderström.

– Vi klubbar måste verkligen ställa upp för varandra i dessa tider och inte dra omkring viruset så det var inget att tveka på, fortsätter han.

Hockeyettan södra var länge skonad från coronapandemin tills ett antal fall konstaterades i Hanhals. Och nu har alltså Troja Ljungby drabbats.

– Det är naturligtvis trist för det kändes verkligen som att vi var på gång efter några riktigt bra träningar efter 5–1-seger mot Tranås. Men det är ingenting att göra nånting åt – liv och hälsa måste gå före, konstaterar tränaren Fredrik ”Fredda” Johansson.

ANNONS

Hammers får nu inrikta sig på hemmamatchen mot serietvåan Karlskrona på fredag.

Medan det är oklart när matchen kan spelas.

– Vi har redan ett tätt matchprogram eftersom även den inställda matchen mot Nybro ska spelas (1 december), säger Hammers sportchef.

– Därför vill vi helst att den läggs efter den 16 december för då finns det tid. Det är då som serien egentligen skulle ha varit slutspelad, men det lär den inte vara med alla inställda och flyttade matcher.

Läs mer: Hammerspolarna ångrar inte flytten till värsta rivalen

ANNONS