Bothén lämnar Hammers: ”Vill ha en ny utmaning”

Han har vuxit upp med och tillhört Halmstad Hammers hela sitt liv.… Men kommande säsong blir moderklubben en motståndare för backen Tim Bothén när han går samma väg som Victor Gagic – till Troja Ljungby.

ANNONS
|

– Det kommer förstås att kännas väldigt konstigt att gå till bortalagets omklädningsrum i Halmstad arena efter alla år där, medger Tim.

Men 20 år fyllda känner Bothén att det var dags att röra på sig. Något som han också signalerade tidigt genom att utebli när Hammers körde igång sin försäsong.

– Jo, jag vill hitta en ny utmaning och få till förändring för att kunna utvecklas vidare. Jag menar, jag har spelat i Hammers hela mitt liv, har bott hemma och fått det mesta serverat på silverfat.

– Nu måste jag lära mig att stå på egna ben så flytten i sig blir en utmaning. Sedan är tanken att jag ska jobba upptill hockeyn, även om det kanske blir mindre där, förklarar Tim när flyttlasset så småningom går till Ljungby.

ANNONS

Även Tranås fanns med i bilden, men till slut föll valet på Troja Ljungby för Bothén som den gångna säsongen gjorde tre mål och elva assist på 37 matcher.

– Det är en seriös klubb som alltid finns med i toppen. Sedan är det inte jättelångt till Halmstad om det skulle gå snett så det känns som ett bra förstasteg. Jag har pratat med Victor också som är glad att jag kommer så att vi kan stötta varandra, säger Tim och avser Gagic, Hammers-centern som också går samma väg.

I Hammers beklagar sportchefen Niklas Söderström beslutet:

– Det är alltid tråkigt att tappa egna produkter och särskilt när de går i sidled till en konkurrerande klubb. Men vi har vetat en längre tid att Tim har sökt andra klubbar och därför har han heller inte varit högsta prio för oss. Vi vill satsa på spelare som brinner för att vara här, påpekar han.

En sådan är backen Alexander Andersson som nu också har förlängt kontraktet och bara detaljer återstår innan två andra backar, Hampus Johansson och Tom Johansson följer efter.

– Sedan får vi se om vi ska ha en nionde back för annars är kvoten fylld.

Nu blir det i stället fokus framöver på en ny målvakt och fler forwards.

ANNONS

Oscar Jakobsson, 22 år på fredag, (tre mål/elva assist på 39 matcher) fick inte förlängt med Hammers och nu står det klart att han efter en säsong i stället är klar för en annan seriekonkurrent, Tyringe.

ANNONS