Blytung förlust för Hammers – fler spelare på skadelistan

En olycka kommer sällan ensam. Halmstad Hammers hade ingen bra dag på jobbet när laget under söndagen mötte Borås. Inte nog med att laget förlorade trots en överlägsen skottstatistik, skadelistan utökades dessutom för Hammers.

ANNONS
|

Hammers 2

Borås 3

(2–1, 0–0, 0–2)

Halmstad Hammers hade kontroll på större delen av hemmamatchen mot Borås i Hockeyettans fortsättninsserie.

Hugo Johansson inledde målskyttet efter 6.36 i den första perioden men med Tom Johansson utvisad och spel i boxplay, fick Hammers keeper Jacob Crespin släppa kvitteringspucken från Ludvig Jansson förbi sig fyra minuter senare.

Hammers tog tag i taktpinnen igen och Robin Dahse kunde sätta 2–1 till hemmalaget i powerplay med drygt åtta minuter kvar av perioden.

Rejäl kalldusch

Resultatet stod sig länge.

Efter en mållös mittenperiod öste Hammers på för ytterligare mål.

I stället kom en rejäl kalldusch.

ANNONS

Inom loppet av en och en halv minut i den tredje perioden gick Borås inte bara ikapp utan också förbi efter två snabba mål av Philip Svensson.

Klockan tickade på och Hammers fortsatte att skjuta men avsluten ville inte i mål.

Hammers tog timeout med 2.11 kvar av tredje men lyckades inte göra fler mål i matchen trots ett stort övertag i skottstatistiken – 40-16.

– Vi vinner skotten med 40-16 och har bud på x antal mål. Jag tycker att vi är ganska stabila tills de får sitt mål. De skapar naturligtvis chanser men det blir tråkigt när de får två snabba mål, säger Hammers tränare Fredrik Johansson och fortsätter:

– Vi får en desperation men får inte in pucken. Vi skjuter mycket men behöver kanske ha in lite mer trafik framför kassen och lägga ännu fler puckar på mål. Det här var en jävligt sur förlust.

Fraktur på nyckelbenet

Noterbart är även att Hugo Johansson fick utgå efter en smäll mot axeln och Jonas Fredriksson med en befarad hjärnskakning.

– Det är tråkigt att möta ett grislag som det här. Hugo Johansson fick en fraktur på nyckelbenet och det är en tendens på en hjärnskakning på Jonas Fredriksson när han får en armbåge i ansiktet. Även Melker Iversen har hjärnskakningstendenser, säger Johansson och fortsätter:

ANNONS

– Det var tråkiga poäng att tappa och det är inte första gången vi tappar mot Borås. Vi är bättre än det här laget. Nu måste vi steppa upp för nu väntar Hanhals borta på onsdag. Vi behöver får fram fler spelare som visar desperation, vi behöver höja upp vår attityd lite ute på isen.

ANNONS