Backklippan förlänger med Hammers

Han kom i höstas som ett lån från allsvenska Vita Hästen. Men Jakob Stöffling blev snabbt en av Halmstad Hammers ledande backar och blev kvar. Nu väljer den 21-årige dalmasen att förlänga med klubben.

ANNONS
|

– Oerhört glädjande eftersom det var en av de högst prioriterade spelarna i laget och definitivt på backsidan, konstaterar sportchefen Niklas Söderström belåtet.

Och ser fortsatt utvecklingspotential i den välbyggde, 187 centimeter långe och 87 kilo tunge, backen som på 32 matcher kom upp i fyra mål och 15 assist.

– Ja, han fick en stor roll som han, trots sina unga år, verkligen axlade och väljer nu att stanna eftersom han dels stortrivs här, dels ser stora möjligheter att utvecklas vidare.

– Jakob är enormt träningsvillig och vill något med sin hockey och det är den attityden, den viljan och inställningen som vi efterlyser, fortsätter Söderström.

ANNONS

Med Stöffling klar har Hammers inklusive lagkaptenen Robin Dahse, Melker Iversen och Hugo Johansson fyra spelare klara i lagbygget inför säsongen 2021/22.

Där ytterligare en av pusselbitarna faller ifrån när en annan av de poängstarka backarna, Alexander Andersson och Hammers väljer att gå skilda vägar.

Den 22-årige Andersson kom i början av förra säsongen från Vimmerby och hann på 61 matcher bidra med 40 poäng varav tre mål, målskyttet som dock inte ville sig den här säsongen när han stannade vid 20 assist och – noll mål.

– Vi var väl överens om det då Alexander inte tog nästa kliv den gångna säsongen, samtidigt som han själv kände att han behövde ett miljöombyte för att göra en omstart. Så det var inget konstigt alls med det, förklarar Niklas.

ANNONS