Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Avsnitt 19: Hammers lagkapten om turbulensen i klubben: ”Kunde skötts mer internt”

När Halmstad Hammers lagkapten Robin Dahse gästade HP-sportens podd ”Bakom rubrikerna” riktade han kritik mot hur turbulensen i klubben hanterats.
– Det kunde ha skötts lite mer internt kan jag tycka. Allt behöver inte komma ut i tidningen, säger han.

En turbulent säsong ligger bakom spelarna i Halmstad Hammers.

Laget tog sig sensationellt till kvalserien till Hockeyallsvenskan, men hela vårsäsongen präglades av det som hände vid sidan om isen där bland annat sportchef Niklas Söderström fick lämna sin tjänst.

I HP-sportens podd ”Bakom rubrikerna” berättar Hammers lagkapten Robin Dahse hur spelarna upplevde allt.

– Vi pratade och lyfte det i omklädningsrummet bakom stängda dörrar, men någonstans är vi anställda för att spela hockey och göra det så bra som möjligt. Det är klart att lite sitter det i bakhuvudet när man spelar men någonstans pratade vi ihop oss som grupp och knöt oss samman, säger han.

– Efter turbulensen kom ut hade vi nio raka segrar.

Var med om samma sak i Pantern

Dahse har varit med om samma sak när han spelade i Pantern. Då var det Joakim Tillgren som fick lämna under uppmärksammade förhållanden.

– Han betydde oerhört mycket för Pantern men han fick tyvärr lämna och sedan blev det en väldig kalabalik i den klubben. Vi spelade en säsong till och sedan gick tyvärr klubben under i konkurs. Det är absolut inte kul när det går så inom en förening, säger Dahse och fortsätter:

– Men jag är spelare, jag är lagkapten, det är beslut ovanför mina axlar och ingenting jag kan påverka.

Att allt dessutom exploderade när Hammers var inne i en viktig fas av fortsättningsserien i Hockeyettan var olyckligt.

– Vi var i en kvalserien för första gången på 20-21 år, då ska det vara positivt snack om klubben runt om i Sverige men det har det tyvärr inte varit den sista tiden. Jag hoppas att vi kan vända på det tillsammans, säger Dahse.

”Kunde skötts lite mer internt”

På frågan om han tycker att turbulensen kunde ha skötts annorlunda säger han.

– Den kunde ha skötts lite mer internt. Allt behöver inte komma ut i tidningen utan vissa grejer kan man kanske sköta lite mer internt.

HP-sportens podd spelades in innan Hammers tränare Fredrik Johansson valde att lämna för norska Stjernen. Här kan du läsa vad lagkapten Robin Dahse tyckte om det.

Fler lokala sportnyheter hittar du här