Allsvenska centern flyttar hem: ”Jag vill ta Hammers dit”

Victor Gagic flyttar hem till Halmstad och Hammers igen. Efter att ha fört upp Troja Ljungby i Hockeyallsvenskan väljer den 22-årige centern och vinnarskallen att återvända till moderklubben med målsättningen att göra samma resa där.

ANNONS
|

– Ja, det känns jävligt kul och att ta Hammers till Allsvenskan – det är ju det jag vill. Och jag är väl hemmakär, skrattar Victor.

Visserligen är kontraktet ännu inte påskrivet.

– Men vi är överens – det är bara detaljer som återstår, påpekar Niklas Söderström, något som också Victor bekräftar – Hammers sportchef som också är mycket nöjd över hemvändaren som han har följt ända sedan han tränade Gagic i ungdomslagen.

– Att egna produkter kommer tillbaka – det känns extra skönt. Victor är ju en vinnarskalle med enorm energi och hans attityd och tuffhet saknade vi den gångna säsongen.

ANNONS

Tränaren Fredrik ”Fredda” Johansson håller med:

– En fantastisk förstärkning för vår del. Victor är inte bara en pådrivare på isen utan minst lika mycket inne i omklädningsrummet.

Det var säsongen 2019/20 som Gagic fick sitt stora genombrott när grovjobbaren och ”retstickan” plötsligt blev en av lagets bästa målskyttar med 19 mål och därtill sju assist på 43 matcher.

Seriekonkurrenten sju mil österut, Troja Ljungby fick upp ögonen för den 187 centimeter långe och 93 kilo tunge centern och inför den gångna säsongen rullade flyttlasset till Ljungby, där han också fick sällskap av backen Tim Bothén.

Men där Bothén tog en plats i förstafemman blev Gagic så småningom av med sin för att hamna i tredjelinen.

– Det gick bra till en början, men när Hampus Gustavsson värvades in från Rögle fick jag flytta på mig och efter det var det hackigt. Jag fick aldrig riktigt igång frekvensen och tugget – det som är jag, betygsätter Victor sig själv efter sju mål och 13 assist på 47 matcher.

– Så omställningen blev större än jag hade tänkt mig eftersom det dessutom var en ny stad och första gången som jag flyttade hemifrån.

Men Victor ångrar inte att han tog chansen.

ANNONS

– Nej, absolut inte! Det var ett väldigt lärorikt år, där jag har skaffat mycket erfarenhet och mognat som spelare när jag fick lära mig nya rutiner och ett nytt spelsystem. Och det kan jag nu ta med mig till Hammers.

Dessutom var han delaktig i att ta Troja Ljungby upp i Hockeyallsvenskan.

– Det var förstås en fantastisk upplevelse, trots att det kändes knackigt nästan hela säsongen. Vi började bra under hösten, men i Allettan fungerade det inte alls, vi var inte påslagna. Och sedan stämde allt i kvalserien där vi också hade det där lilla extra flytet. Så det gör jag gärna om med Hammers, säger Victor.

Han bor kvar i Ljungby, där han har arbetat som extralärare på Ekebacken-skolan, månaden ut. Sedan rullar flytten västerut igen innan träningen med gamla gänget börjar.

– Då kör vi, slår Victor fast.

En vinnarskalle har kommit hem.

ANNONS