Fredrik Johanssons Halmstad Hammers har drabbats av åtta fall av covid-19 i laget och nu är fredagsmatchen mot Troja i farozonen. Arkivbild.
Fredrik Johanssons Halmstad Hammers har drabbats av åtta fall av covid-19 i laget och nu är fredagsmatchen mot Troja i farozonen. Arkivbild. Bild: Roger Larsson

Åtta coronafall i Hammers – match i fara

Halmstad Hammers har numera åtta fall av covid-19 i truppen.
– Det började med tre och sedan har det ramlat på, säger Hammers tränare Fredrik Johansson som berättar att a-laget pausat sin verksamhet helt.

ANNONS
|

Åtta konstaterade fall av covid-19 finns i Halmstad Hammers trupp.

– Det stämmer. Dessutom väntar vi in något svar till, men nu har i alla fall alla testat sig, säger Fredrik Johansson, tränare i Hammers.

Hammers har pausat all verksamhet i a-laget tills vidare.

– Vi har inte tränat eller träffats på några dagar och vi kommer tidigast att träna ihop på torsdag, säger Johansson.

Det innebär att Hammers bortamatch mot Troja på fredag är i farozonen.

– Det är ett stort frågetecken kring den matchen. Som det är nu har vi inte ett lag till att spela matchen, säger Johansson och fortsätter:

ANNONS

– Vi får se var det landar. Det är tråkigt det som skett men samtidigt var det lite väntat.

Hammerstränare utvecklar:

– Karlskrona hade mött fyra lag med corona i trupperna och sedan mötte de oss och efter det har vi blivit sjuka. Det kanske hade varit bäst om man pausat hela serien så vi hade fått bort detta en gång för alla, säger han.

Hammers har spikat nya datum för uppskjutna matcherna Hanhals (22/12) och Kallinge-Ronneby (30/12) men fortfarande saknas ett datum för Nybromatchen och dessutom kanske även Trojamatchen.

– Det är ett stort pussel. Det ska passa oss och det ska passa in i motståndarnas spelschema. Vi har fått fem extradagar att spela grundserien på runt jul och nyår men nu börjar även de dagarna att sina, säger Johansson.

ANNONS