Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Alexander Isak.

Isak: "Speciell känsla"

Jubel och applåder var inget som han hade förväntat sig. Men det var precis vad Alexander Isak fick när han byttes in mot Rumänien.

Glädjen på Friends arena var tydlig i slutet av EM-kvalpremiären. Publikens förtjusning handlade inte om att Sverige var på väg mot en 2–1-seger mot Rumänien, utan för att 19-årige Alexander Isak byttes in.

"Galen känsla"

- Det var en galen känsla. Jag hade inte förväntat mig stående ovationer och att de skulle vara så högljudda. Men jag är otrolig tacksam och det var en speciell känsla att få det stödet, säger Isak och försöker förklara varför just han fick ett sådant mottagande.

- Dels för att jag är hemma i Stockholm och jag vet att det är många som gillar mig här. Sedan kan jag förstå att många tycker jag är spännande, med tanke på min ålder. Jag är självklart tacksam över det och ska visa vad jag går för och fortsätta kämpa.

Isak lämnade avbytarbänken i 89:e minuten. Med tilläggstiden fick han fem minuters speltid. För anfallaren var tiden tillräcklig för att skapa en riktigt vass målchans när han vände bort ett par rumäner och tvingade målvakten Ciprian Tatarusanu till en fingertoppsräddning.

- Han fick ett finger på bollen. Det var lite otur men vi får jobba på nästa.

Hoppas få spela

Efter minuterna mot Rumänien – där Robin Quaisons och Viktor Claessons mål räckte för tre poäng – hoppas Isak på mer speltid mot Norge på tisdag.

- Jag får fortsätta träna på, visa vad jag går för. Sedan får vi se hur det blir med laguttagningar och så men självklart hoppas jag på att få spela.

Inhoppet i innebär att Alexander Isak är den yngste svenske herrspelaren genom tiderna att spela i ett EM-kval. Med 19 år och 183 dagar knep han noteringen från Kim Källström som var 20 år och 14 dagar när han spelade kvalmatchen borta mot Lettland hösten 2002.