Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

De lärde känna varandra i Genevad/Veinge. Nu satsar kompisarna Kim Gustafsson och Frankrikeproffset Isak Pettersson på ett eget padelmärke. Bild: Jari Välitalo
De lärde känna varandra i Genevad/Veinge. Nu satsar kompisarna Kim Gustafsson och Frankrikeproffset Isak Pettersson på ett eget padelmärke. Bild: Jari Välitalo

Isak Pettersson i ny padelsatsning med G/V-profilen: ”Något helt nytt”

Kim Gustafsson var Isak Petterssons tränare i Genevad/Veinge.
Nu satsar Frankrike-proffset och den mångårige G/V-tränaren på att tillsammans slå sig in på padelmarknaden genom att lansera ett eget märke.
– När Kim drog hela sin plan kände jag att det här var något helt nytt, säger Isak Pettersson.

Isak Pettersson är bara påbörjat sin utlandskarriär i franska Toulouse efter fyra starka år i Allsvenskan med först Halmstads BK och sedan IFK Norrköping.

Men vid sidan av fotbollen har den landslagsmeriterade målvakten fler bollar i luften.

Tillsammans med Kim Gustafsson, som under två decennier var tränare i Laholmsfusionen Genevad/Veinge varav tolv år som A-lagstränare, gör duon som flera andra fotbollsprofiler före dem – och ger sig in i padelbranschen.

– En av mina bästa kompisar är Kims son Leo så vi har hängt hela livet. Kim var coach i Veinge när jag kom upp och var min tränare i några år. När jag växte upp och blev lite mer mogen så kom vi också närmare och närmare. Sista åren i Veinge var vi bra kompisar och när jag tog steget till Halmstad, precis som till Toulouse, vände jag mig till Kim och pratade om allt, berättar Isak Pettersson.

– Vänskapen har vuxit till något som inte bara handlar om fotboll, instämmer Kim Gustafsson.

Kim och Isak äger företaget tillsammans

I södra Halland byggs padelhallar så det knakar, men i det här fallet handlar det inte om något hallbygge. Utan ett nytt och lokalt sprunget padelmärke som heter Ralē.

Till att börja med kommer företaget sälja racket som man tagit fram och utvecklat det senaste året. Det finns även planer på att utvidga med kläder.

Idén föddes ur duons stora intresse för sporten.

– Jag slutade som fotbollstränare efter 20 år och började spela padel, men jag kan inte bara spela padel två gånger i veckan utan började undersöka hur racketen såg ut. Jag tycker inte heller smarta klockor kunde registrera slagen tillräckligt bra utan tänkte att man måste kunna göra ett uppkopplat racket, förklarar Kim.

När han presenterade idéerna för Isak ville han vara med och de två vännerna äger företaget tillsammans.

Men det var mer än bara vänskapen som låg bakom beslutet.

– När vi började prata om det och Kim drog hela sin plan kände jag att det kommer vara något helt nytt. Kim hade inte velat ha mig i teamet om han inte visste min drivkraft och mitt nätverk genom fotbollen. Och jag hade inte varit intresserad av att gå in i det här om jag inte visste Kims nätverk och vad han har gjort tidigare och vad han kan göra, säger Isak.

– Detta är något vi båda tror på.

Tre varianter på racket

Med målet att skapa, som Kim själv uttrycker det, optimerade padelracket har man till att börja med tagit fram tre varianter med olika egenskaper.

I det racket Isak Pettersson brukar spela med saknas hålen mitt på träffytan. I stället är det borrade hål inuti skummet i racketen som pluggats med kulor på varje sida med ett litet mellanrum som ska ge en extra skjuts i utsatta lägen, förklarar Kim.

Man jobbar även på att ta fram teknik som kan kopplas till racket för att mäta slagen och därigenom kunna ge data som kan användas som underlag i träningen för att bli bättre, men den är än så länge ”i labbet”.

– Vi tycker det är kul att börja lokalt och bygga utåt. Men det här är business och vi har alla intentioner att göra det här så bra som möjligt och stort som möjligt men på vårt vis. Att hitta specialare snarare än att man går på megavolym, säger Kim Gustafsson.

Isak Pettersson trivs också med att ha något vid sidan av fotbollen.

– Jag har givetvis 100 procent fokus på fotbollen, men det är kul att ha något utanför också och bygga upp något som inte bara är fotboll. Jag vet om att jag kan mer än så och detta passar mig perfekt.

LÄS MER: Isak Pettersson om nya livet i Frankrike: ”Kommer alltid vara samma bonde från Veinge”

LÄS MER: Succédebut för Isak Pettersson: ”Sjukt rolig match”

LÄS MER: Bekräftat: Isak Pettersson klar för fransk ligaklubb

Fler lokala sportnyheter hittar du här