Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Alexander Isak under U21-landslagets första träning inför EM-kvalmatchen mot Cypern.

Isak fokuserar på landslaget

Bristen på speltid gjorde att han missade U21-EM i somras. Men nu är Alexander Isak tillbaka i Blågult – och pratar hellre om just landslaget än om klubblaget Dortmund.

Alexander Isak uppges ha kostat Dortmund nio miljoner euro, omkring 85 miljoner kronor, när han köptes loss från AIK i vintras. Det är ett par miljoner kronor mer än vad Ajax betalade för Zlatan Ibrahimovic när det begav sig.

Men Dortmund har skyndat långsamt med den svenska anfallstalangen, som fick ytterst sparsamt med speltid i våras och inte tog någon plats i den svenska truppen till U21-EM i somras.

I Roland Nilssons första landslagstrupp, som spelar EM-kval mot Cypern nästa vecka, har Alexander Isak dock fått chansen.

- Tyvärr är det ju den situationen man är i, att de här spelarna när de kommer upp blir det lite mindre speltid än vad de är vana vid, säger Nilsson.

- Det är en situation man får acceptera, sedan får man se inför varje samling hur det ser ut bland spelarna.

Fyra mål

Alexander Isak fick sitt genombrott i fjol, med tio mål för AIK i allsvenskan. Han hann också bli målskytt för A-landslaget, mot Slovakien under vinterturnén, innan han blev spelklar för Dortmund.

- Det är klart att det är viktigt att få vara med i landslaget. Det är alltid speciellt att spela för landet, sedan är det också skönt att få komma hem till Sverige när man bor utomlands, säger Isak efter första träningspasset på Falkenbergs IP.

Alexander Isak fått lite fler chanser i Dortmund under försäsongen, bland annat i träningsmatcher mot Milan och Atalanta. Och när chansen kom mot Erfurt från tyska tredjeligan passade svensken på att ladda upp sitt självförtroende genom att bli fyramålsskytt.

- Ja, vad ska man säga. Jag gjorde fyra mål, så antagligen gjorde jag en bra match. Men det finns inte så mycket att säga om den matchen egentligen, säger han.

"Ganska passande"

Han håller dock med om att målen kom rätt lägligt inför säsongsstarten.

- Ja, absolut. Jag hade inte gjort något mål innan, så det var ju ganska passande inför säsongen.

Mycket mer än så vill han helst inte säga om tillvaron i den tyska storklubben och omställningen från allsvenskan till Bundesliga.

- Jag förstår frågan. Det är klart det stor omställning, men nu är jag med landslaget så nu satsar jag på att ha en bra vecka här, säger Isak.

- Jag vill släppa fokus på klubblaget och fokusera på landslaget.