Stefan Ishizaki var nära ett andra gult kort när Elfsborg spelade oavgjort mot Kalmar.

Irriterat oavgjort möte: "Domaren tappar det"

Ett olyckligt självmål såg ut att ge ett formsvagt Kalmar tre välbehövliga poäng. Men Elfsborgs Simon Strand ville annorlunda – med åtta minuter kvar satte Strand 1–1 i en match som präglades av uppretade känslor.

|

Det krävdes ett sent självmål för att öppna upp mötet mellan Kalmar och Elfsborg i herrallsvenskans elfte omgång. När Elfsborgs Gustav Henriksson i den 79:e minuten olyckligt styrde in bollen i eget mål kändes det typiskt, för att inte säga symboliskt.

- Det var en svårspelad match som svängde mycket fram och tillbaka. När tröttheten kommer in blir det lite jobbigt, säger Elfsborgs målskytt Simon Strand till CMore om det oavgjorda mötet.

Gojani skadad

För det var ingen match som kommer gå till fotbollsallsvenskans historieböcker för de båda lagens skönspel. I stället var det ett irriterat ställningskrig där det som länge såg ut att vara matchens mest dramatiska händelse var när gästernas Robert Gojani skallade ihop med backen Chima Akas i en nickduell.

En bandagerad Gojani tvingades utgå skadad – Elfsborgs andra huvudskada på kort tid efter Joakim Nilssons otäcka smäll mot Djurgården i senaste omgången.

- Det blir så om domaren inte kan hålla en bra nivå. Jag tycker att han tappar matchen från början, säger Piotr Johansson till CMore om den uppretade stämningen på planen.

"Håller inte"

Efter självmålet vaknade Boråslaget dock till liv och kvitteringen kom i den 82:a minuten. Simon Strand fick skottläge efter en tilltrasslad situation i straffområdet. Strands skott var lågt och välplacerat.

Det oavgjorda resultatet var Kalmars sjätte för säsongen – det är flest i årets allsvenska och återigen släppte laget in ett sent kvitteringsmål.

- Det håller inte om man vill vara med på den övre halvan, säger Johansson.