Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ringenäs GK:s stjärnskott Ingrid Lindblad har gjort bra i från sig i debuten i US Open och skuggar världstjärnorna i jakten på en framskjuten placering. Bild: ERIK WILLIAMS
Ringenäs GK:s stjärnskott Ingrid Lindblad har gjort bra i från sig i debuten i US Open och skuggar världstjärnorna i jakten på en framskjuten placering. Bild: ERIK WILLIAMS

Internationellt genombrott för Ringenäs stjärnskott

Halmstadtränaren Fredrik Wetterstrand har fått beröm för sitt jobb i det svenska amatörlaget i US Open.
En av dem som lyckats allra bäst är Ringenäs GK:s Ingrid Lindblad som utmanat världsstjärnorna i debuten i USA.
– Men det har varit tufft därute, säger hon.

US Open, som är det 75:e i ordningen, skulle egentligen ha spelats i somras, men majorn blev framflyttad på grund av pandemin.

Hela tio svenskor - rekord i US Open – fanns i startfältet från början, men några försvann när snöret drogs efter två dagars spel. Dock inte amatörtrion Linn Grant, Maja Stark och Ingrid Lindblad som turats om att vara bästa svenska på Champions Golf Club i Houston.

Det trots att rutinen saknas och väderleken inte varit den bästa. Under söndagens avslutande rond tvingades arrangören att blåsa av tävlingen på grund av dåligt väder och den var sedan inte färdigspelad vid HP:s pressläggning.

Lindblad hade då spelat två hål, gått båda på par och klättrat upp till en delad 14:e plats.

Lindblad tampas med världsstjärnorna

Sett till vad 20-åringen presterat under de första dagarna i US Open har hon fått något av ett internationellt genombrott.

Lindblad, som går på college i grannstaten Louisiana, har övertygat stort och låg inför den sista tävlingsdagen på delad 15:e plats.

Då var hon bara ett slag efter världsettan och världstvåan, Jin Young Ko och Sei Young Kim, från Sydkorea och sex slag efter ledande japanskan Hinako Shibuno.

– Jag har gjort många bra slag. Pinnarna har stått i svåra lägen på green och därför har jag och Thomas (Lindström, tränaren från Ringenäs) bestämt att jag ska spela säkert, säger Ingrid Lindblad.

Jobbig med puttarna

Men det är puttarna som ställt till det. I torsdags försämrades scoren av en fyrputt och hon har dessutom treputtat en del, men de långa slagen har suttit närmast perfekt.

Efter lördagens runda var det många som klagade på lera på bollarna efter allt regnande.

– I min boll var tjejerna förbannade på reglerna som säger att vi inte får plocka upp och rengöra bollen. Leran påverkade slagen och när jag försökte gå mot green på ett av hålen stack bollen 20 meter åt höger. Men det är lika för alla och det hjälper inte att klaga för mycket.

Lindblad spelade i fjol sin första major i British Open och lärde sig mycket.

Hur har det varit den här gången?

– Det var väldigt mycket folk och tittade i British Open, men det är det verkligen inte här. Det finns hus utmed banan och de som bor där har bjudit in sina vänner för att följa oss. Annars har det nästan känts som en vanlig tävling.

Lindblad har nu bara en tävling kvar under 2020 och det är i Arnold Palmer Cup i Florida 21-23 december, där ett amerikanskt collegelag möter ett internationellt collegelag.

Fler lokala sportnyheter hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!