Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Vancouvers Jake Virtanen, i mitten, firar ett av sina två mål mot Chicago.

Inspirerad av svensken: Vill hålla jämna steg

Succérookien Elias Pettersson blev poänglös i Vancouvers NHL-match mot Chicago. Men då klev Jake Virtanen fram, inspirerad av svensken, och gjorde två mål i 4–2-segern.

22-åringen gjorde Vancouvers två första mål som i båda fallen också var kvitteringar. Det var första gången i ligan som han gjorde två mål i en och samma match.

- Det kändes bra, jag hade bra självförtroende i kväll. Och att vi kunde komma tillbaka i tredje perioden och slå Chicago, som är ett bra lag... vi har en bra laganda, säger Virtanen i Canucks TV.

Han säger också att han inspireras av 19-årige Pettersson som har gjort sju mål, och tio poäng totalt, i sina sju första NHL-matcher.

- Jag bevakar honom noga. Att se en ung kille komma in och göra mål, det stärker en. Man vill ju hålla jämna steg med en så kallad ung kille, säger Virtanen.

I den tredje perioden gjorde Brendan Gaunce, precis uppkallad från AHL, 3–2 och passade fram till Antoine Roussels 4–2.

Jacob Markström gjorde en stabil insats i Vancouvermålet och räddade 24 av 26 skott.

För första gången sedan 2005 går det kanadensiska laget in i november som ledare av Pacific Division.

- Det handlar bara om att killarna ställer upp. Gaunce gjorde mål, Virtanen gjorde två mål och det är inte alltid så vackert, men vi får poäng och det är viktigt, säger Markström enligt Aftonbladet.