Ingrid Lindblads tjejlag besegrade golfkillar

Under två dagar har golftjejer mött golfkillar i en tävling på Ombergs Golf Resort. Amatörer och proffs gjorde upp om äran där tjejerna, med Ringenässpelarna Ingrid Lindblad och Julia Engström i laget, till slut stod som segrare.

ANNONS
|

Längtan efter att få spela tävling har varit stor hos golfspelarna. Så när Patrik Jonsson på Swedish Golf Team kom på idén att sätta upp en tävling för tjejer och killar tillsammans, nappade alla tillfrågade.

– Vi har varit 14 tjejer som har mött 13 killar under två dagar, säger Ringenässpelaren Ingrid Lindblad som ingick i tjejlaget.

Proffs och amatörer fanns på plats under tävlingen som hade ett lite annorlunda upplägg.

– Första dagens spelade vi foursome de nio första hålen och bästboll de nio sista och andra dagen var det singelmatcher på schemat, säger Lindblad.

Tjejer från damlandslaget, LPGA-touren, Europatouren och från OS-satsningen fanns alla på plats och det gick riktigt bra mot killarna.

ANNONS

Efter första dagens spel ledde tjejerna med 9–5. Då hade Julia Engström varit med och plockat två poäng till tjejerna och Lindblad en halv.

Under andra dagens singelspel fick Lindblad möta Pontus Nyholm och Engström Vincent Norrman.

Lindblad vann sin match medan Engström spelade oavgjort och tjejerna tog till slut hem tävlingen med 15,5 mot 11,5.

– Det var lite ovant att spela tävling och man var rejält trött efter andra dagen eftersom man hade fokuserat så mycket. Men man blev taggad av att spela, speciellt när man vinner, så nu vill man bara spela igen, säger Lindblad.

ANNONS