Prisad vinnare. Ingrid Lindblad, Ringenäs GK, med pokalen som hon fick för segern i Irish Under-18 girls Open på Roganstown-banan.
Prisad vinnare. Ingrid Lindblad, Ringenäs GK, med pokalen som hon fick för segern i Irish Under-18 girls Open på Roganstown-banan.

Ingrid Lindblad slog till i Irish Open

Här är nästa unga golftalang från Ringenäs GK. Ingrid Lindblad, 17, vann i helgen Irish Open för U18-flickor.

ANNONS
|

Det var hennes första internationella seger – i hennes blott tredje internationella tävling.

– Det var jättekul, men jag blev lite chockad för jag tänkte att det kanske var någon annan som också hade spelat bra. För de jag spelade med spelade inte så där jättebra sista dagen – men på 18:e så stod de svenska tjejerna och kastade vatten på mig och då visste jag att jag hade vunnit, berättar hon.

Ingrid Lindblad är från Göteborg, men flyttade till Halmstad – där familjen har ett sommarhus – och Ringenäs GK för att gå på Asperos idrottsgymnasium.

Irish Open, som spelades på Roganstown Golf & Country Club norr om Dublin, hade samlat 108 spelare från 15 länder.

ANNONS

Ingrid Lindblad låg trea efter första dagen av tre, men avancerade upp till delad ledning efter två ronder.

Sista dagen öppnade hon med åtta raka par och hålade till slut ut på 70 slag, ett under par. Sammanlagt vann hon med fyra slag före nederländskan Kaylee de Jonge.

– Jag träffade väldigt mycket greener så jag fick väldigt många birdiechanser. Jag gjorde inga speciella misstag som gjorde att jag spelade dåligt heller, säger hon.

Vad har du för mål med golfen på sikt?

– Målet med golfen är att ha kul. Men sedan vet man inte hur långt det kommer att gå.

Resultatlistan (extern länk)

ANNONS