Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
EM-silver. Hylte Sportskyttar-skytten Jesper Nyberg mäktade under torsdagen inte med en ny individuell medalj, men bidrog däremot till ett EM-silver i lag i Baku. 

Ingen ny guldsuccé för Nyberg

Hylteskytten Jesper Nyberg följde inte upp guldsuccén från i onsdags i Baku. Han sköt under torsdagen hem en åttondeplats individuellt i 50 meter oregelbundet, men fick glädjas åt ett EM-silver i lag.

– Jag tycker att det är roligt att vi tog medalj, men det är lite synd att vi inte gick hela vägen, när vi var så nära guldet. Jag sköt ju dåligt, så det är lite synd, säger 23-åringen. 

Nyberg sköt i onsdags hem sina två första EM-guld individuellt och i lag i 50 meter regelbundet, men fick under torsdagen inte samma utdelning i oregelbundet.

Han sköt jämnt, men svagt - 96, 96, 98, 96 poäng. 

– Jag sköt lite för dåligt hela vägen. Det började lite tungt och fortsatte sedan åt det hållet, säger han.

Varför tror du att det inte gick lika bra den här gången?
– Jag tycker inte att jag kände någon extra press. Det var mer skönt att man redan hade två medaljer. Det var dock samtidigt svårt att ladda om, samtidigt som det ändå kändes okej. Skotten tog dock inte där de skulle, säger han. 

Däremot lyfte svenska Osby-skytten Emil Martinsson det svenska laget med Nyberg och Rickard Johansson till EM-silver i lag. Martinsson vann nämligen tävlingen och tog sitt andra EM-guld i Azerbajdzjan, medan Johansson kom på niondeplats. Sverige var bara två poäng från Ryssland till guldet, medan Finland kom på tredjeplats.

– Jag är totalt sätt väldigt nöjd med tre medaljer i mästerskapet. Jag tog två guld och ett silver. Det kan man inte säga något om, säger Nyberg. 

Nu får Hylteskytten bege sig hemåt till Böjeryd för mer träning och nya utmaningar. Han har trots allt ännu inte ett VM-guld. 

Fler lokala sportnyheter hittar du här