Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Johanna Larsson föll tillsammans med Kirsten Flipkens i semifinalen i Franska mästerskapens dubbelturnering. Arkivbild.

Ingen dubbelfinal för Larsson: "Väldigt surt"

Johanna Larssons dröm om att vinna Franska mästerskapen blåste bort på gruset i Paris. Men framgången tillsammans med Kirsten Flipkens visar att duon har vad som krävs för att vinna en grand slam i framtiden.

Johanna Larsson hade tillsammans med sin belgiska partner Kirsten Flipkens redan stått för en rekordfin insats i Franska mästerskapens dubbelturnering. Aldrig förut hade paret nått så långt som en semifinal i en grand slam – och förutsättningarna att nå ända till final såg på förhand bra ut.

Klart sämre rankade duon Zheng Saisai (101:a på dubbelrankningen) och Duan Yingying (68:a) stod för motståndet under fredagen – men det kinesiska paret skulle visa sig vara svårslaget.

När matchen väl drog igång var det allt annat än gynnsamma väderförhållanden för Larsson och Flipkens som är rankade 37:a respektive 36:a i dubbel.

Kastvindar nackdel

- Man kan alltid säga att det är lika för båda, och det var det så klart, men vinden ställde till det för oss. Vi spelar väldigt aggressivt med Flipkens volley, och med tanke på det så tror jag inte att de här kastvindarna var till vår fördel. Det är ingenting att skylla på, men med andra förhållanden hade vi nog haft en lite bättre chans, säger Johanna Larsson.

Svenskan tog tillsammans med Flipkens ledningen direkt i det första setet men kinesiskorna kom tillbaka, vände och vann med 6–4. I det andra fick sedan Zheng och Duan ett övertag som de aldrig släppte – och vann även det andra setet med 6–4.

TT: Kan du vara stolt och nöjd med hur långt ni gick i turneringen eller är det bara besvikelse nu?

- Någon gång efteråt kanske man kan känna det men just nu är jag bara ledsen, säger Larsson.

- Det är klart att det är väldigt surt. Självklart är man besviken. En grand slam-final hade varit fantastiskt att spela, men nu räckte det tyvärr inte hela vägen fram. Jättetråkigt.

Mål: Wimbledon

Larsson tar nu sats mot säsongens gräsperiod där Wimbledon hägrar i juli. Väl där hoppas 30-åringen återigen på att nå riktigt långt tillsammans med Flipkens i en grand slam.

TT: Känns det som att ni har visat att ni är ett dubbelpar som kan gå hela vägen i en grand slam en dag?

- Ja, det känner vi absolut att vi har nivå för. Men sedan måste man ju spela bra i två hela veckor också. Det spelar ingen roll om vi gör en bra match om vi inte spelar bra i nästa. Då blir man inte slutsegrare. Man måste hålla en bra och jämn nivå i två veckor, säger Johanna Larsson.