Ida Ingemarsdotter kom elva i masstarten i Seefeld.
Ida Ingemarsdotter kom elva i masstarten i Seefeld.

Ingemarsdotter nöjd elva i OS-genrep

Calle Halfvarsson stod över masstarten i Seefeld. Då var sprintspecialisten Ida Ingemarsdotter Sveriges starkaste kort i OS-genrepet.

ANNONS
|

Längdskidåkaren Ida Ingemarsdotter var besviken efter att ha åkt ut i kvartsfinal i lördagens världscupsprint i österrikiska Seefeld.

I masstarten över 10 kilometer i fri stil ville hon ha revansch och hon bet sig länge kvar i loppet.

Efter målgången, dit hon kom som elva 40 sekunder bakom segraren Jessica Diggins, USA, var hon helt utpumpad.

- På sista varvet kom syran och då var det bara att försöka bita ihop och inte tappa för mycket. Min lunch ligger där uppe vid klädpåsarna, jag fick ut det jag hade för dagen, säger Ingemarsdotter till Expressen.

ANNONS

"Ett kvitto"

Den 32-åriga svenskan ser fram emot OS i Pyeongchang.

- Skönt att få ett kvitto på att den formkänsla jag har haft på hemmaplan finns där. Får jag släppa lite mer på träningen och göra det jag vill inför OS så känns det som att jag är på rätt väg, säger hon.

Ebba Andersson, den andra svenska OS-åkaren i damloppet, slutade på 25:e plats i genrepet.

Cologna i form

På herrsidan verkar Dario Cologna ha prickat helt rätt inför tävlingarna i Sydkorea.

Den meriterade schweizaren och Tour de Ski-segraren ryckte ifrån resten av fältet i sista backen i 15-kilometersloppet och behövde inte förta sig över upploppet. 31-åringen var 1,4 sekunder före kanadensaren Alex Harvey som spurtade ned norrmannen Martin Johnsrud Sundby i kampen om andraplatsen.

Lördagens sprinttrea Calle Halfvarsson stod som planerat över tävlingen, precis som den suveräne norrmannen Johannes Høstflot Klæbo. Av de betydligt mindre meriterade svenskar som ställde upp är Viktor Thorn den ende som kommer att åka OS. Thorn bröt en stav och stumnade när han försökte avancera i fältet. I mål var han 1.20 efter Cologna på 43:e plats.

ANNONS
TT

ANNONS