Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Zlatan Ibrahimovic fick en fin start på Serie A-säsongen och gjorde två mål i Milans hemmaseger mot Bologna.
Zlatan Ibrahimovic fick en fin start på Serie A-säsongen och gjorde två mål i Milans hemmaseger mot Bologna. Bild: Antonio Calanni

Ibrahimovic dubbel målskytt i premiären

Först slog Dejan Kulusevski för Juventus – sedan gjorde Zlatan Ibrahimovic detsamma för Milan.
De svenska stjärnorna har fått en smakstart på Serie A-säsongen.
Ibrahimovic var dock snäppet värre: han blev tvåmålsskytt i 2–0-segern mot Bologna.

Serie A-fotbollen är i gången igen.

Precis som Zlatan Ibrahimovic.

Den 38-årige anfallaren, som fyller 39 den 3 oktober, visade att åldern inte påverkar hans förmåga att göra mål i en Europeisk toppliga, då karriärens Serie A-mål nummer 133 och 134 prickades in på ett publiködsligt San Siro i Milano.

Nickade in ledningsmålet

+ 1–0 i 35:e minuten.

Hemmalaget Milan rullade runt Bolognas samlade försvar samtidigt som Ibrahimovic tog plats centralt i motståndarens straffområde. Till slut skickade Theo Hernandez in bollen – och då mötte den svenske stjärnan bollen med huvudet. Han vann duellen mot Nicolas Dominguez och Danilo och nickade in 1–0-målet bakom målvakten Lukasz Skorupski.

+ 2–0 i 51:a minuten.

Domaren Federico La Penna dömde frispark men efter ett kort samtal med videodomarsystemet VAR ändrade han sig och pekade på straffpunkten. Ibrahimovic tackade för möjligheten och utökade ledningen genom att sätta bollen högt och vid sidan av chanslöse Skorupski.

Nära hattrick

Zlatan Ibrahimovic hade även en fin möjlighet att runda av premiären med ytterligare ett mål. Men trots att han rundade Skorupski och hade öppet mål, så fick anfallaren inte ordning på avslutet med vänsterfoten utan skickade bollen utanför.

Och han var som sagt inte ensam svensk om att göra mål i den italienska seriepremiären.

På söndagskvällen visade Dejan Kulusevski sin känsliga vänsterfot och placerade in sitt första mål för storklubben Juventus. Turinklubben vann till slut med 3–0 hemma mot Albin Ekdals Sampdoria.

Bolognas svenske landslagsmittfältare Mattias Svanberg började på bänken mot Milan och byttes in i 80:e minuten.