Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Guldjakt. Hylte sportskyttas EM- och VM-meriterade skytt Jesper Nyberg kammade i går hem ett silver och ett brons i viltmåls-SM utanför Hylte. I helgen jagar han vidare efter ett hemmaguld.

Hyltes stjärnskytt sköt hem nya medaljer

Jesper Nyberg kan pynta sitt hus med mästerskapstroféer. Han bemästrade i går sitt vapen tillräckligt bra för att ta två nya medaljer - och vinna mot landslagsrivalen i hemma-SM.

– Det är alltid roligt att slå Emil (Martinsson, landslagskollega), men det räckte ju ändå inte till guld, säger 22-åringen.

Hylte sportskyttars fyrfaldige VM-silvermedaljör Jesper Nyberg är klubbens stora affischnamn i viltmåls-SM på Skärshults skjutbana utanför Hylte. Han växte, under mästerskapets första dag, med pressen och knep ett silver i klassen, enkel kulkombination.
Han delade efter huvudrundan samma poäng som Martinsson och fick först efter två skiljeskott glädja sig åt ett silver.

– Jag sköt rätt bra där. Jag hade två tior, medan han sköt en tia och en nia. Det är jag nöjd med.

Men egentligen hade han velat ha en annan utgång i tävlingen. Det satte skyttet över 80 meter stopp för, där han missade för mycket. Rickard Johansson, från JSSK Trofe, vann i stället klassen. 

– Det var skit. Jag tränar inte på det, så jag kan nog inte räkna med att skjuta lika bra där.
Nyberg hade även under eftermiddagen problem med skyttet över 80 meter. Det hindrade honom från att nå en bättre placering än en tredje plats i dubbel kulkombination, där Martinsson vann.

– Jag är väl lite missnöjd, då jag hade kunnat skjuta bättre. Om jag hade kommit tvåa med ett bra resultat, så hade jag kunnat ta det.

Han får i helgen ta nya tag i både 50- och 80 meter regelbundna och blandade lopp, där han har störst chans att knipa ett efterlängtat guld i 50-metersklasserna. 

– Då börjar det lite mer på riktigt. Det är det man tränar för.  Jag hoppas på att jag skjuter bra så får man se hur långt det räcker. 

Hyltes talangfulle skytt Oscar Eliasson, 14, tävlade i juniorklassen och ser ut att gå i Nybergs fotspår. Han är, i likhet med Nyberg, uppväxt i Böjeryd och tränar på klubbkamratens gård. 

Det kan ha varit en del i att han i går knep två junior-SM-brons. 

 – Han är riktigt duktig och vi hoppas på honom. Det är vår påläggskalv, samtidigt som vi har många duktiga juniorer som är på gång. Verksamheten är god, säger Hylte sportskyttars ordförande Thore Carlsson. 

I går var 15 skyttar på plats för SM-tävlingarna utanför Hylte. I helgen lär det bli ännu fler som tar del av gemenskapen i skogen.

Fler lokala sportnyheter hittar du här