Hylte/Halmstad tappade greppet mot Sollentuna

Två matchbollar vid 24–22 i fjärde set – så nära var Hylte/Halmstads damer från att slå ut regerande mästarlaget Sollentuna och ta sig till final i Svenska cupen. I stället blev det hemresa från Fyrishov och Uppsala redan i lördags.

ANNONS
|

– Vi hade gärna stannat en natt till och spelat final, medger assisterande tränaren Boris Bengtsson på mobilen.

Hylte/Halmstad hade så långt haft ett klart grepp i två och ett halvt set och efter 2 x 25–19 lett med sex poäng i tredje set.

– Vi spelade nästan ut dom i början med riktigt bra servemottagning och vassa anfall. Kanske att vi sedan gick ner oss en aning, men framför allt var det Sollentuna som spelade upp sig, analyserar Boris.

Men när Fredrika Sundgren vände underläge i slutet av fjärde set var H/H ändå framme vid matchbollar vid 24–22.

ANNONS

Då klev Sollentunas bästa spelare Sara Mild (26 poäng) fram och räddade sitt lag med två vassa hoppservar.

– Fel läge för oss, konstaterar Boris som sedan fick se Kristina Raap ordna skiljeset, där Hylte/Halmstad aldrig var i ledningen.

Avgörandet kom i sidbytet när 7–8 blev 7–10 för närmare än när spelande tränaren och tillika planens drottning, Ewa Kalinowska med sin 30:e poäng ordnade 12–13 kom sedan aldrig halländskorna.

I stället spelade Stockholmstjejerna sig fram till sin första matchboll som Hylte/Halmstad missade och därmed hade Sollentuna fått revansch för 13–15-förlusten i skiljeset i elitserien.

– Vi gör återigen en mycket bra match. Synd bara att vi inte kan knyta ihop säcken när det är så nära, konstaterar H/H-tränaren.

– Vi blandade kanske lite väl mycket i servemottagningen och speciellt mot slutet blev det avgörande.

– Men trots förlusten tycker jag ändå att det känns bra. Och ska man se något psoitivt med det hela är ju att nu fick vi ju en extra dags vila inför matchen på tisdag, fortsätter Bengtsson.

Och matchen – det är det prestigefyllda elitseriederbyt borta mot Gislaved.

ANNONS