Filip Sandberg var tillbaka i HV71 men det hjälpte inte. Brynäs vann med uddamålet.

HV71 föll igen – trots Sandbergs återkomst

Filip Sandberg gjorde comeback i HV71. Men kräftgången fortsätter trots allt för Jönköpingslaget. HV förlorade sin fjärde raka match efter 1–2 hemma mot Brynäs.

|

Mycket handlade om Filip Sandberg inför HV71:s hemmamatch mot Brynäs. Och forwarden togs emot med varma applåder från hemmafansen när han presenterades inför nedsläpp.

- Det var kul att vara tillbaka och det var ett bra tryck i dag. Det är riktigt roligt att vara tillbaka i HV, säger Sandberg.

Och Sandberg gjorde inte någon besviken när han för första gången sedan guldmatchen säsongen 2016–17 intog isen i Kinnarps arena efter att ha spelat en dryg säsong med NHL-laget San Jose Sharks AHL-lag San Jose Barracuda.

I en kedja tillsammans med Christoffer Törngren och Markus Ljungh var HV-favoriten ett ständigt hot mot Tomi Karhunen i Brynäs mål.

Skapade många chanser

Sandberg – som under guldsäsongen var en del av den så kallade bumbibjörnskedjan med Mattias Tedenby och Lias Andersson – fick också ett bra läge att spräcka sin och HV71:s målnolla en bit in i den första perioden. Men skottet från slottet tog på Karhunens axel och smet utanför stolpen.

- Det hade varit jäkligt skönt faktiskt. Lägen finns där så det gäller att fortsätta. Jag hade några bra lägen och vår femma hade några bra lägen att göra något mer mål. Intentionerna finns där, säger Sandberg.

Det var i stället gästerna som fick måljubla först den här kvällen. Efter att HV71 gått bort sig hamnade Niclas Andersén i princip fri framför Felix Sandström. Gävlelagets back gjorde inget misstag och skickade in pucken bakom den förre Brynäsmålvakten Sandström.

Men HV71 kom tillbaka.

Med knappa minuten kvar av den första perioden fick hemmalagets stjärnback Mikko Lehtonen pucken vid blålinjen. HV:s nummer 44 pricksköt 1–1, vilket också var mål nummer 5000 för HV71 i grundseriesammanhang sedan laget tog klivet upp i Elitserien/SHL.

Målet tände hemmalaget som också var det spelförande laget under långa stunder av den andra perioden.

Kräftgången fortsätter för HV71

Men det var fortfarande lika på ett inför den tredje akten. Då klev Jesper Boqvist fram och avgjorde för Brynäs med ett mål i powerplay.

HV71 jagade en kvittering i slutet men lyckades inte överlista Karhunen ytterligare en gång.

- Jag tycker det är en bra match från vår sida. Vi skapar extremt mycket lägen där ute. Skotten speglar spelet. De är giftiga i sina spelvändningar och spelar rakt. Jag tycker väl att vi borde fått med oss någon pinne i dag faktiskt, säger Sandberg.

För HV71 var förlusten den fjärde raka sedan landslagsuppehållet och laget halkar nu efter de tio första i tabellen.

Desto muntrare miner var det förstås hos Brynäs som tog sin andra raka seger. Laget har fått lite andrum efter det plötsliga tränarbytet för en knapp månad sedan.

- Vi gör en bra match och hanterar deras press när det behövs. Vi har ett bra försvars- och målvaktsspel och så vågar vi spela anfallshockey när det behövs. Jag är jättenöjd med insatsen, säger Brynäs tränare Magnus Sundqvist.