HP-sportens hårda och mjuka paket coronajulen 2020

Räven raskar över isen. Räven rask... Eller gör han det i dessa märkliga coronatider när vi uppmanas att stanna hemma och fira jul med bara de allra närmaste? HP-sportens traditionella julklappsutdelning stoppar pandemin dock inte, men med förbehållet att tomten levererar klapparna utanför dörren eller digitalt.

Det här är en krönika. Ställningstaganden är skribentens egna.

ANNONS
|

En almanacka till Mikael Boman, Halmstads BK

En specialgjord med enbart månaderna oktober och november i kalendern så att ”Bosse” kan hålla höstens målform året runt.

Alla årgångar av tv-serien ”Farmen” till Halmstad FRK.

Så fick Halmstad sin egen dokusåpa under 2020 när det svingades högt och lågt bland styrelseledamöter och ledare i Fältrittklubben som både anklagades för brott mot djurskyddslagen och samarbetssvårigheter. Det stora ljuset i mörkret var dock världscupdebuterande Johanna Due Boje.

En hästsko till Jan-Olof Molin på Halmstadtravet

För att bringa lite tur till travets sportchef efter alla motgångar. Efter att Sprintermästaren 2018 hade kolliderat med VM-kvartsfinalen mellan Sverige och England i fotboll och 2019 avgjorts dag som Gylllene Tiders turnépremiär på Brottet skrev ”Molle” inför 2020: ”Nu kan det i alla fall inte bli värre”. Det kunde det...

ANNONS
Halmstadtravet får en hästsko för ett mer lyckosamt 2021.
Halmstadtravet får en hästsko för ett mer lyckosamt 2021.

Ett ton asfalt till BK Astrio

För när den nya konstgräsplanen för årets förening stod klar på Söndrums idrottsplats visade det sig att ytan bakom målen på kortsidorna var lämnad ofärdig med allt vad det innebär av lervälling. Tog kommunens pengar slut? Eller tänkte man inte på det...?

Snabbkurs för butikspersonal till HK Drott.

När handbollsmatcherna dröjer och lagen till och med är portade från träning i inomhushallarna öppnade Drott, med ordföranden Björn Kullenberg i spetsen, Drott-butik mitt på Storgatan i Halmstad. Vi lägger även med ett gäng mjuka bollar så att spelarna kan träna inomhus på de resterande ytorna i lokalen eftersom det där är tillåtet att vistas så många till skillnad från idrottshallarna med betydligt större ytor.

Boken ”Greta spelar fotboll” till HBK:s Malkolm Nilsson Säfqvist.

Det var när Andreas ”Ante G” Johansson stötte in 2–0 på hörna i seriefinalen mot Degerfors, HBK:s första mål efter en fast situation som ”Malle” vrålade över hela Stora valla: ”GREEETA GRIIIS!” med passning pressläktaren – detta sedan jag i en tidigare krönika skrivit att HBK:s fasta situationer var mer ofarliga än Greta Gris. Stor humor. Vi bifogar också rullen ”Supernollan” för efter 19 nollor är han ju det.

ANNONS

Rutten fisk till Jona Vigfusdottir i Hylte/Halmstad

Så att hon ska känna sig hemma när det nu, på grund av coronan, inte blir något traditionellt julfirande på Island eller något thorrablot. Livskamraten Marcus Nilsson lär dock avstå.

Ett julkort till Janne Andersson med avsändare Zlatan

En favorit i repris med den väsentliga skillnaden att de nu pratar med varandra när Ibrahimovic sagt att han saknar landslaget. I gengäld skänker Janne sin nya bok ”Att bygga ett lag” till Zlatan. Så han vet hur det fungerar...

Skickar Zlatan Ibrahimovic ett julkort till förbundskapten Janne Andersson i år tro?
Skickar Zlatan Ibrahimovic ett julkort till förbundskapten Janne Andersson i år tro? Bild: DANIELE MASCOLO

Torbjörn Flygts böcker ”Underdog” och ”Outsider” till Halmstad Hammers.

Sällan har väl ett lag varit så nederlagstippat som Hammers förra säsongen. Och trots att Fredrik ”Fredda” Johanssons gäng tog sig till Allettan och ledde serien största delen tycktes ändå ingen ta Hammers på riktigt allvar. Tills laget plötsligt var i Hockeyettan-final och pressade Väsby till tre matcher – Väsby som sedermera fick en friplats i Allsvenskan.

Digitalt studiebesök till Växjö för Halmstad kommun

Att se och lära för kommunledningen hur man värdesätter idrottens betydelse i samhället. Här förhalade man hybridgräset på Örjans vall till att slutligen radera det ur budgeten och negligerar och föraktar behovet av en bowlinghall, vilket tyvärr bara är några exempel.

ANNONS

Minipingisbord till Mattias Falck.

Att sysselsätta sig med ihop med Jörgen Persson och landslagskompisarna på hotellen under alla karantäner mellan tävlingarna jorden runt. En Nespresso-maskin att säkerställa Perssons fikabehov tar vi också med.

OS-biljett till Felix Burestedt.

Inget OS i Japan 2020 dit Halmstad BMK:s Sverigetta var kvalificerad. Självklart ska han då inte behöva kvala in igen.

Filmen ”A star is born” till Ingrid Lindblad.

Tidigare har klubbkompisen Julia Engström fått den med lyckat resultat. Nu är det dags för nästa golfstjärna från Ringenäs.

Halmia får en GPS i julklapp för att hitta vägen tillbaka till ettan.
Halmia får en GPS i julklapp för att hitta vägen tillbaka till ettan. Bild: LUDVIG THUNMAN

En ny GPS till IS Halmia

Efter att ha kört fel i den stympade serien och hamnat i trean i stället för ettan måste Halmia hitta vägen tillbaka. Lägger även med Staffan Westerbergs ”Vilse i pannkakan” som en påminnelse om svunna (storhets)tider.

Och med det önskar HP-sporten God Jul och ett bättre nytt år!

ANNONS