Felix Burestedt och hans Sverige vann den andra gruppspelsmatchen i kvalet till lag-EM i badminton mot Ungern och har fortfarande chansen att kvala in till lag-EM i Finland. Arkivbild.
Felix Burestedt och hans Sverige vann den andra gruppspelsmatchen i kvalet till lag-EM i badminton mot Ungern och har fortfarande chansen att kvala in till lag-EM i Finland. Arkivbild. Bild: Patrik Ljungman

Hoppet lever för Burestedt och Sverige

Under fredagen spelades den andra matchen i kvalet till lag-EM i badminton för Sverige med Halmstadstjärnan Felix Burestedt i laget. Efter den överraskande förlusten mot Estland i gruppspelsinledningen blev det seger mot Ungern med övertygande 4–1.

ANNONS
|

Det svenska laget i kvalet till lag-EM gjorde precis vad de skulle när de mötte Ungern under fredagen.

Visserligen föll Halmstadstjärnan och Sverigeettan Felix Burestedt i sin singelmatch mot Gergely Krausz i två raka set, 15–21, 15–21 när Sverige hamnade i underläge direkt i mötets inledning, men det svenska laget kom snabbt tillbaka.

Ashwathi Pillai vann sin damsingel mot Daniella Gorda i en tuff tresetare och sedan följde Sverige upp med segrar i raka set i både harr- och damdubbeln samt mixeddubbeln.

I den andra gruppmatchen vann England över Estland med 4–1 och leder gruppen efter två segrar på två matcher.

ANNONS

Estland ligger tvåa i gruppen på samma poäng som Sverige medan Ungern har två förluster och är borta från chansen att ta förstaplatsen i gruppen.

För Sverige lever hoppet om spel i lag-EM i Finland i februari i och med segern mot Ungern.

Men ska Sverige ha en chans att knipa förstaplatsen, den enda direktplatsen till slutspelet, måste man slå England under lördagen.

ANNONS