Julia Engström spelar bra under Europatourtävlingen i Frankrike. Under tävlingens andra runda stod golftalangen från Ringenäs för en hole-in-one.
Julia Engström spelar bra under Europatourtävlingen i Frankrike. Under tävlingens andra runda stod golftalangen från Ringenäs för en hole-in-one.

Hole-in-one för Engström: ”Jag trodde att bollen låg utanför green”

Två rundor in i damernas Lacoste Ladies Open i Frankrike leder Julia Engström tävlingen på åtta slag under par. Men fredagens mest spektakulära slag kom på det åttonde hålet när Ringenästalangen slog en hole-in-one.
– När jag kollade hålet låg bollen där, säger hon efter rundan.

ANNONS
|

Ringenäs GK:s Julia Engström spelar just nu damernas Europatourtävling Lacoste Ladies Open i Frankrike.

Efter första dagens spel gick Engström de 18 hålen på 70 slag vilket innebar ett slag under par.

Men den 19-åriga golftalangen skulle göra något mer spektakulärt under andra dagens runda.

Efter att hon inlett de sju första hålen med två birdies och en bogey väntade det åttonde par 3-hålet på 122 meter.

Andra hole-in-one under en tävling

Med en pitching wedge skickade Engström iväg bollen – rakt i koppen.

– Hålet låg lite dolt och när jag kom fram låg det bara två bollar på greenen så jag trodde att jag hade hamnat utanför. Men när jag gick fram och tittade i hålet så låg bollen där, säger hon och fortsätter:

ANNONS

– Jag har slagit en hole-in-one i en tävling på undertouren en gång. Det var förra året på en tävling i Tjeckien.

Hennes hole-in-one betydde en eagle på hålet, två slag under par, och en ledning i tävlingen.

Engström visade sedan prov på ett bra psyke när hon på hålet efter lyckades sänka en birdiepuff och fortsätta spela bra golf.

– Det är bara att försöka gå vidare och fortsätta tävlingen även efter ett sådant slag, säger hon och skrattar.

Leder tävlingen med fyra slag

Det blev till slut en 64-runda för Engström, totalt åtta slag under par, och hon leder tävlingen med fyra slag ner till indiskan Tvesa Malik och fransyskan Celine Herbin på en delad andraplats.

– Jag spelade väldigt bra golf och rullade i lite puttar. Det var skönt att få en sådan här runda eftersom mitt spel har varit lite svajigt den sista tiden. Min styrka sitter normalt i sättet jag slår bollen och i dag var första dagen på ett tag som jag prickade greenerna.

Under lördagen avgörs vem som tar hem förstaplatsen i tävlingen och Engström kommer att gå ut som ledare inför den sista rundan.

– Det är klart att det är en annorlunda känsla att gå ut i ledning men tävlingen avgörs över 54 hål även om jag skaffat mig ett väldigt bra utgångsläge, säger hon och fortsätter:

ANNONS

– Det är du mot banan. Jag kan inte påverka hur de andra spelar bara mitt egna spel. Jag hoppas få spela en bra golfrunda och sedan får vi se hur långt det räcker.

ANNONS