Lag-SM i dressyr i Laholm i somras sändes direkt i HP-TV. Nu satsar tidningen ännu mer på ridsport med en specialsajt på webben.
Lag-SM i dressyr i Laholm i somras sändes direkt i HP-TV. Nu satsar tidningen ännu mer på ridsport med en specialsajt på webben. Bild: Lina Salomonsson/arkiv

Hjälp oss att visa att ridsporten är värd att satsa på

Britterna älskar sina hästar mest, men svenskarna är inte långt efter. Det visar en undersökning som kom i förra veckan. Ridsporten är stor och framgångsrik i Sverige – och i Halland.

ANNONS
|

Därför lanserar Hallandsposten i dag, lagom till att hästfesten Gothenburg Horse Show drar i gång, en nysatsning på ridsport tillsammans med koncernkollegerna på Hallands Nyheter.

Vi startar särskilda sajter på båda tidningarnas hemsidor där du framöver hittar allt material vi producerar om halländsk ridsport samlat på ett lättillgängligt och överskådlig sätt.

Hallandsposten rapporterar redan en hel del om hoppning, dressyr, fälttävlan och alla de andra ridsportgrenarna – men det ska bli ännu mer framöver. Så bokmärk adressen hallandsposten.se/sport/ridsport redan nu.

Tipsa oss!

Men för att det här ska bli så bra som möjligt behöver vi även din hjälp. Vi vill ha tips om intressanta nyheter, personligheter, företeelser, debattämnen och livsöden för att kunna gå bortanför tävlingsresultaten.

ANNONS

Kanske har du något roligt filmklipp som är värt att ses av fler? Har du eller någon kollega hittat på någon grej som gör livet på tävlingsplatsen eller i stallet så mycket enklare? Eller har du något annat spännande att berätta om?

Hör av dig!

Mejla direkt till mig på cfj@hallandsposten.se eller till sporten@hallandsposten.se. Eller ring på 010-471 51 31 om du hellre föredrar det.

Nu har ni chansen

Självklart bedömer vi alla tips utifrån gängse journalistiska principer och går vidare med dem som vi anser är intressanta för alla våra läsare. Vi kommer inte att stryka medhårs utan tänker fortsätta granska ridsporten lika kritiskt som allt annat vi skriver om.

Det är sant att ridsporten inte alltid har fått det utrymme den förtjänar i media. Samtidigt visar den detaljerade statistik över läsningen som vi numera har tillgång till att det finns goda skäl till att exempelvis fotbollen får ta så mycket plats.

Men ridsporten har också väldigt många engagerade utövare och supportrar. Så nu har ni chansen – läs, titta och hjälp oss att visa att ridsporten är värd att satsa på.

LÄS MER:Ankarcronas plan för att nå prispallen i OS

ANNONS