Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

St Louis Carl Gunnarsson i närkamp med Bostons Jake DeBusk.

Historisk hemmaseger – St Louis kvitterade

Ryan O'Reilly gjorde två mål när St Louis besegrade Boston med 4–2 i den fjärde Stanley Cup-finalen. Den kanadensiske stjärncentern låg därmed bakom att matchserien i bäst av sju kvitterades till 2–2.

Det var ett betydligt piggare St Louis som gick upp mot Boston efter 2–7-förlusten senast. 4–2-matchen innebar också den första Stanley Cup-finalsegern någonsin på hemmaplan för Missourilaget.

- Staden har väntat länge på det här. Vi var inte särskilt stolta efter förra matchen, säger backen Alex Pietrangelo vid presskonferensen efter matchen.

"Slet ned dem"

St Louis öppnade starkast. Redan efter 43 sekunder hade Ryan O'Reilly satt sitt första mål. Laget kunde därefter gå till första periodvilan med 2–1 i ledning. Ett kvitteringsmål för Boston i andra ökade spänningen, innan Ryan O'Reilly gjorde sitt andra mål för matchen drygt halvvägs in i tredje perioden. O'Reilly hade inte gjort två mål i en match sedan november. Carl Gunnarsson noteras för en assist.

- Vi pressade dem bra. Som grupp tror jag att det hjälpte oss att vi var disciplinerade. Vi rullade lite på kedjorna för att få momentum och som matchen fortskred så slet vi ned dem, säger O'Reilly.

Lämnade planen blodig

Boston hade svårt att komma till avslut och hade bara 23 skott på mål, mot St Louis 38, trots snarlikt puckinnehav (52 procent för St Louis). Alex Pietrangelo säger att laget arbetade för att förhindra returer, och också för att minska kontringstillfällena.

- Vi rörde pucken snabbt och tog oss rent in i offensiv zon och spelade där för att förhindra att de skulle få chanser. Vi var lite mer aggressiva den här gången, och det hade effekt, säger han.

Bostons back Zdeno Chara blev träffad av pucken i ansiktet och missade tredje perioden. Enligt Bostons tränare Bruce Cassidy fick han sys och antagligen kommer han att behöva fixa tänderna.

Kan missa match

- Det är aldrig roligt, men det händer i en liga som den här. Våra backar gjorde ett fantastiskt jobb som kämpade sig igenom det, men (vi) lyckades inte få jobbet gjort, säger Bostons Marcus Johansson till journalister i omklädningsrummet efter matchen, som ändå inte tror att förlusten berodde på att lagkaptenen tvingades avbryta matchen.

Det är oklart om Chara kommer tillbaka till nästa match, som spelas i Boston natt mot fredag, svensk tid.

Matchserien spelas i bäst av sju matcher och är nu kvitterad till 2–2.