Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Marcel Hirscher körde hem sitt första OS-guld i kombinationen i Pyeongchang.

Hirscher tog efterlängtat OS-guld

Marcel Hirscher dominerar i världscupen, har tagit sex VM-guld men hade fram till den alpina kombinationen i Pyeongchang inte stått högst upp på en OS-prispall. Det är nu åtgärdat.

Marcel Hirscher gynnades av att störtloppsdelen förkortades i den hårda sydkoreanska vinden och hade inga problem att köra upp sig från tolfte till första plats i slalomdelen. Den österrikiska dominanten vann med 23 hundradelar före Alexis Pinturault och hade ytterligare nära åtta tiondelar till nästa fransman, Victor Muffat-Jeandet.

Sedan herrarnas störtlopp och damernas storslalom fått skjutas upp blev det tävling på onsdagen, men blåsten var fortfarande en avgörande faktor.

- Jag önskar att vi hade fått tävla i rättvisa förhållanden, sade norrmannen Kjetil Jansrud, som tappade från fjärde till sjunde plats i slalomdelen.

Jansruds landsman Aksel Lund Svindal brydde sig inte ens om att starta i slalomåket trots att han låg tvåa efter störtloppet.

Tävlingen inleddes med en otäck krasch. Pavel Trichitjev, OAR (olympiska aktiva från Ryssland), grenslade en port och kom fel in i ett efterföljande hopp. Han for in i skyddsnätet, men kunde resa sig och ta sig därifrån på egen hand.