Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Marcel Hirscher hade stora problem och körde ur i det första slalomåket i Pyeongchang.

Hirscher laddar om för totalcupen

Det blev bara två OS-guld för Marcel Hirscher i Pyeongchang. Men den österrikiska alpinstjärnan har redan ställt om siktet på att ta sin sjunde raka seger i den totala världscupen.

Efter OS-gulden i kombinationen och storslalomen – och efter en fantastisk slalomsäsong i världscupen – var Marcel Hirscher den stora favoriten inför OS-slalomen. Själv hade österrikaren dock inga stora förhoppningar, berättar han efteråt.

- Det är klart att jag är besviken, men å andra sidan är det rätt okej efter väldigt dåliga träningsdagar här, säger han.

- Jag hade en dålig känsla i stort, så det var rätt kasst redan före tävlingen. Det här är slutresultatet av ett par träningsdagar och träningsåk då jag inte lyckats hitta någon fart.

Det blir heller ingen lagtävling för Hirscher, som därmed troligen har gjort sin sista OS-start i karriären. I stället laddar österrikaren, som nyligen tog sin 55:e seger i världscupen, om för att säkra ännu en cuptitel.

Han har redan sex raka segrar i den totala världscupen och leder med 250 poäng före norrmannen Henrik Kristoffersen inför omstarten efter OS.

- Situationen är rätt okej, jag ser fram emot tävlingarna. Framför allt storslalomen fungerar väldigt bra och i kombinationslalomen gick det också väldigt bra, säger Hirscher.

- Så jag åker hem med en bra känsla, hoppas på lite träning med helt andra förhållanden och sedan är det ju dags igen.