Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Marcel Hirscher övervann förkylningen och tog VM-silver i storslalom.

Hirscher hyllade Kristoffersen

Marcel Hirscher reste sig ur sjuksängen och snöt ur sig två storslalomåk som nästan räckte till guld. Men bara nästan. Det var Henrik Kristoffersens kväll.

Suveränen i den alpina världscupen kom till Åre som regerande världsmästare men på privatplanet till Sverige hade han även med sig elaka baciller. Onsdag och torsdag låg Hirscher däckad i en sån där förkylning som kan slå ut vilken man som helst. Så sent som kvällen före storslalomen var han redo att ligga kvar i sängen.

- Jag pratar hellre om positiva saker, men det var inte så bra. I går vi den här tiden kände jag att det inte kommer att gå, säger Hirscher på presskonferensen efter VM-silvret.

"Jätteglad"

Det gladde honom.

- Jag är jätteglad över att ta en plats på prispallen i dag, men nu ser jag fram emot att få gå och lägga mig och förhoppningsvis nå samma fysiska nivå på söndag. Fysiskt hade jag inga problem i dag, jag var hundraprocentig men som ni hör är jag inte helt frisk.

På söndag står han inför samma utmaning som på fredagskvällen. Hirscher vann även slalomen i S:t Moritz 2017.

- Förhoppningsvis mår jag bättre. Jag har två önskemål: att jag ska vara frisk och att det blir åtminstone någon minusgrad.

Väderprognosen säger att han kan få som han vill. Hur det blir med förkylningen återstår att se, men den verkade inte störa honom.

"Helt galet"

Arrangörerna i Åre har fått en och annan gliring för det usla vädret de senaste dagarna, som om de har något inflytande över den biten. Hirscher höll sig för god för att klaga, men konstaterade det uppenbara samt berömde arrangörerna för allt slit med pisten.

- Vanligtvis bjuder Åre på fantastiska tävlingar, men i år – och det är inte ert fel – ändrar sig vädret på ett helt galet sätt. Till den här tävlingen gjorde ni ett så bra jobb som det bara var möjligt.

Fransmannen Alexis Pinturault tog bronset.