Dallas forward Mattias Janmark firar sitt andra mål för matchen i Buffalo.

NHL: Dubbla mål för Janmark och Lindholm

Svenskarna är heta i NHL-ishockeyn. Dallas Mattias Janmark och Carolinas Elias Lindholm har gjort två mål var.

|

Två mål och en målgivande passning av Mattias Janmark. Tre assist av John Klingberg.

Dallas svenskar utnämndes till två av matchens bästa när Dallas slog Buffalo på bortaplan med 7–1 i NHL-ishockeyn.

- Vi spelar med stort självförtroende just nu och att få avsluta den första riktigt långa turnén på det nya året på det här sättet var viktigt. Det mesta klaffar just nu, säger Klingberg till medier efteråt.

John Klingberg toppar fortsatt backarnas poängliga och nämns allt oftare som en kandidat till Norris Trophy den här säsongen.

Janmark stod för 2–0 och 3–0 i matchen, det senare målet med assist av Klingberg.

"Inte så märkvärdiga"

Desto deppigare var det för Buffalo och målvakten Robin Lehner, som blev utbytt efter det fjärde baklängesmålet i mitten av den andra perioden.

Carolinas Elias Lindholm gjorde sina båda mål vid 3–1-segern mot Detroit borta i Little Caesars Arena. Båda kom i numerärt överläge.

- De var inte så särskilt märkvärdiga. På första fick jag en fin passning av Jordan Staal och kunde lägga pucken i tom bur och på andra hade jag lite flyt som kunde skicka in pucken via deras målvakt, säger Elias Lindholm till Aftonbladet.

Även Victor Rask plockade poäng för en assist vid Carolinas 3–1-mål.

Även Jesper Bratt blev målskytt under lördagens NHL-omgång. Hans 12:e mål för säsongen kom när New Jersey mötte Philadelphia borta. Men det räckte inte för gästerna och Philadelphia vann, 3–1.

För Chicagos Erik Gustafsson kom säsongens första fullträff i den målrika matchen mot New York Islanders. Han gjorde även en assist. Bortalaget NY Islanders vann med 7–3.

Karlsson målskytt

Även Alexander Steen gjorde ett tröstmål, med assist av Patrik Berglund, när hans St Louis skräll-förlorade mot Arizona med 5–2. Jumbon Arizona hade hela 5–0 innan hemmalaget fick in pucken bakom den finländske målvakten Antti Raanta.

Ottawas backstjärna Erik Karlsson gjorde sitt fjärde mål för säsongen, det första på en månad, i matchen mot Toronto. Hans 1–1 kom i numerärt överläge, i inledningen av andra perioden. Ottawa hade länge ledningen men tre mål av Toronto i inledningen av tredje perioden gav laget segern med 4–3.

Även Daniel Sedin gjorde ett tröstmål – hans elfte mål för säsongen – när hans Vancouver förlorade mot Edmonton med 2–5. Adam Larsson gjorde en assist för vinnarlaget.

Nashville slog Florida med 4–3. Calle Järnkrok gjorde tre assist för sitt Nashville.