Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Heta svenskar gav Calgary-seger

Gabriel Landeskog stod för sitt 400:e poäng i NHL när hans Colorado besegrade Las Vegas med 3–0. Och i Calgary svarade Elias Lindholm för ytterligare två assister vilket innebär att backen nu har gjort 68 poäng – bäst av NHL-svenskarna.

Elias Lindholm står för sin poängmässigt bästa säsong hittills i NHL och har häng på topp tio i årets poängliga. Och mot Arizona blev det ytterligare två assister i en match som präglades av svenskpoäng – det innebär att svensken har åtta poäng på de fem senaste matcherna. Förutom Lindholm satte Mikael Backlund spiken i Arizonas kista med sitt 14:e mål som innebar 5–2 i öppet mål. Då hade Backlund även hunnit med att noteras för en assist till 4–2 tillsammans med nämnde Lindholm.

Men det var inte allt: backen Rasmus Andersson stod för två poäng och Arizonas Oliver Ekman Larsson en i en match som präglades av svenskarna. Till slut kunde Calgary knipa segern med 5–2.

Het var också Colorados lagkapten Gabriel Landeskog, som med en fin passning såg till att Andrew Agozzino enkelt kunde göra sitt första mål i NHL när Colorado slog Las Vegas. Landeskog har nu gjort 59 poäng totalt den här säsongen och är Colorados tredje bästa poängspelare. Nattens poäng var dessutom Landeskogs 400:e totalt under hans tid i NHL. Segern mot Las Vegas innebär att laget studsar tillbaka från 0–3-förlusten senast mot St Louis och tar viktiga poäng i jakten på det andra wildcardet till slutspelet.